JAA
Kuluvan vuoden myydyimmät automerkit Tori.fi:ssä ovat olleet Volkswagen, Toyota, Ford, Nissan ja Mercedes-Benz. Yhteensä palveluun on ladattu 413 000 autoilmoitusta.

Myydyimmat mallit ovat Volkswagen Golf, Toyota Corolla, Nissan Primera, Ford Focus ja Nissan Almera.

Volkswagen on kärjessä myös ilmoitettujen autojen määrässä – tänä vuonna Tori.fi:hin on ilmoitettu liki 18 000 Volkkaria.

Uusissa autoissa ostetuin oli viime vuonna Toyota ja toiseksi ostetuin Volkswagen, joka putosi vuoden 2016 kärkisijaltaan. Kolmanneksi uusissa autoissa sijoittui Škoda.

– Kuluvan vuoden myydyimmät automerkit ovat olleet Volkswagen, Toyota, Ford, Nissan ja Mercedes-Benz. Myydyimmat mallit puolestaan ovat Volkswagen Golf, Toyota Corolla, Nissan Primera, Ford Focus ja Nissan Almera. Kuudentena malleissa on Volkswagen Passat. Eli Volkswagenilla ja Nissanilla on kaksi mallia Tori.fi:n vuoden myydyimpien automallien kärkikuusikossa, Tori.fi:n autoliiketoiminnasta vastaava johtaja Jenni Tuomisto kertoo.

Melkein 18 000 Volkkaria tänä vuonna

Volkswageneita on ilmoitettu melkein 18 000 kappaletta tänä vuonna.

– Mercedez-Benzejä 15 000, Volvoja 13 500, Toyotoita 13 300 ja Fordeja 12 800. Tällä hetkellä palvelussa on noin 70 000 autoa. Vuoden kokonaisilmoitusmäärä tähän mennessä – joka on siis 413 000 – on kasvanut vuodentakaisesta määrästä yhdeksän prosenttia, Tuomisto jatkaa.

Yksi merkittävä tekijä käytettyjen autojen ilmoitusmäärän huomattavaan kasvuun ovat ruotsalaiset autot, jotka saapuivat Suomen suurimpaan kauppapaikkaan tammikuussa. Palveluun tuli silloin 1800 ruotsalaisautojen myynti-ilmoitusta. Suomalaiset pääsivät ensimmäisen kerran tuossa mittakaavassa länsinaapurin automarkkinoille. Sen mahdollistaja on Tori.fi:n, sen ruotsalaisen sisarsivuston Blocketin ja ruotsalaisen autonvälittäjän Holmgrens Bilin yhteistyö. Kaupanteon käytännönjärjestelyissä auttavat kauppapaikan kotimaiset kumppanit.