JAA

Verkossa leviää kuvia ja videoita uudesta, kiistanalaisesta menettelystä, joka poistaa afrikkalaissukuisten ihmisten ihosta ruskean väripigmentin.

Useat verkkosivustot väittävät Moscow News -lähteen uutisoineen moskovalaisesta laboratoriosta, joka on kehittänyt uuden ihonkuorintamenetelmän ja harjoittaa toimintaansa lain harmaalla alueella.

Screenshot_676

Väitteiden mukaan tuhannet maahanmuuttajat ovat jonottaneet toimenpiteeseen ns. “pimeään” laboratorioon, sopeutuakseen paremmin paikallisiin yhteisöihin. Menetelmän kerrotaan myös olevan melko riskialtis.

Toimenpiteessä henkilön iholle valellaan bentsodiatsepiinia ja oksetaania. Näiden annetaan vaikuttaa iholla kuusi tuntia, jonka jälkeen ihon tumman kerroksen voi kuoria.

Uutisväite kuulostaa jo lähtökohtaisesti hölynpölyltä, sillä bentsodiatsepiinia käytetään yleensä rauhoittavana lääkkeenä ja oksetaani on happiatomi. Näiden yhdistelmää ei käytännössä pystytä edes tekemään, eikä se varsinkaan muuttuisi valeltavaksi aineeksi.

Tässä on jälleen osoitus uskomattomasta verkossa leviävästä feikkiuutisartikkelista, joka on liian uskomaton ollakseen totta.