JAA

Aktia Kiinteistönvälitys aloittaa ensimmäisenä Suomessa virtuaaliasuntoesittelyt.

Aktia Kiinteistönvälityksen myyntikohteisiin voi tutustua virtuaalisesti omalta kotisohvalta tai välittäjän toimitiloissa, kun asuntoihin pääsee vierailemaan virtuaalilasien avulla. Palvelu vähentää näyttöjen tarvetta ja helpottaa niitä, jotka etsivät asuntoa kauempaa.

Vuoden aikana Aktia on valmistautunut tulevaan teknologiauudistukseen 3D-kuvaamalla yli 230 kohdetta. Kaikki kuvatut ja tällä hetkellä myynnissä olevat kohteet on siirretty myös virtuaaliseen todellisuuteen. Toteutus tapahtuu suomalaisen yhteistyökumppanin, Realest3D:n avulla.

– Katsominen on mahdollista yhdistämällä Etuovessa tai Oikotiellä olevan esittelyn virtuaalilaseihin napauttamalla vr-kuvaketta, Aktia Kiinteistönvälitys Oy:n aluejohtaja Saara Murtovaara hehkuttaa.

Tutustu kohteisiin satojen kilometrien päässä

Virtuaalinen maailma tulee koteihin vauhdilla, ja nyt myös kodinvaihto on osana muutosta. Virtuaalilasien nopea kehitys ja käyttö peliympäristössä on vauhdittanut lasien tuloa kuluttajille ja samalla laskenut välineiden hintoja.

– Kaikilla kuluttajilla ei vielä ole omia laseja, joten meillä on lähiviikkoina tulossa useisiin toimipisteisiin virtuaalilasit, joita asunnon ostaja voi lainata tutustuakseen haluamaansa asuntoon – tai vaikka useampaan yhdellä kertaa. Haluamme olla edelläkävijöitä ja hyödyntää tekniikan tuomia uusia mahdollisuuksia, Murtovaara korostaa.

Virtuaaliesittelyjen avulla asunnon myyjän ei tarvitse järjestää asuntoesittelyjä yhtä tiuhaan, vaan lasien avulla myytävään asuntoon voi tutustua kuin olisi itse paikan päällä. Ostaja puolestaan säästää aikaa, kun useampi asunto on mahdollista katsoa kerralla. Uusi tekniikka hyödyntää myös ostajia, jotka etsivät kotia toisesta kaupungista, vaikka satojen kilometrien päästä. Kauempanakin sijaitsevat myyntikohteet voi kiertää kotisohvalta käsin.