JAA
Yhtenä vaihtoehtona on ratkaisuna on Uponor Supra Plus, joka on eristetty ja lämmitetty vesijohto.

Kesäasuntojen varustaminen talvea varten on ajankohtaista juuri nyt, sillä mökin talvisuojaus pitää tehdä ennen ensimmäisiä pakkasia. Vesi-, vuoto- ja jäätymisvahinkoja vastaan voi varautua helposti etukäteen. Kokosimme kolme vinkkiä, joilla suojaat arvokkaan omaisuutesi talven aikana.

  • Sulje päävesihana, kun olet mökiltä pois pidemmän aikaa. Varmista vedensaanti ja suojaa ulkona olevat putket esim. käyttämällä lämmitettyä ja eristettyä erikoisputkea.
  • Huolehdi ilmanvaihdosta ja riittävästä lämpötilasta sisällä.
  • Tarkista ja korjaa tarvittaessa ulkopuolisten vesien ohjaus mm. kattovedet ja salaojat. Jos mökki jätetään talven ajaksi kylmäksi, silloin putkistojen ja lvi-laitteiden tarkka tyhjennys on olennaista. Muista myös vesilukot ja lattiakaivot. Muuten samat neuvot pätevät sekä kesäasuttavaan – että talviasuttavaan mökkiin.

Vedensaannin varmistaminen läpi talven

Hyvin varustellulla ja talviasuttavalla mökillä päävesihanat on aina syytä sulkea, jos mökiltä ollaan pois pidempiä aikoja. Näin estetään mahdollinen vuotovahinko sisätiloissa. Ulkona vesiputkien jäätymistä voidaan estää eristetyillä ja lämpökaapeleilla varustetuilla vesijohdoilla.

Muita jäätymisen kannalta riskialttiita kohtia löytyy kellari- ja ullakkotiloista, lattian tai seinän läpivienneistä sekä perustusten läpivienneistä ja alituksista.