Uusi suomalaiskeksintö mullistaa yleisötilaisuuksien jättinäytöt

Maailman ensimmäinen elämysympäristö avataan lauantaina Mikkelissä

469
JAA

Mikkeliläinen OiOi-yhtiö on kehittänyt uudenlaisen vuorovaikutteisen elämysympäristön yökerhoihin. Ratkaisun keskiössä on jättimäinen kosketusnäyttö, jota voidaan ohjata kosketuksen lisäksi mobiilisti sekä äänen tai liikkeen avulla.

Kyseessä on koko maailmassa ainutlaatuinen tilaelementti, ja se otetaan käyttöön ensimmäistä kertaa lauantaina 5. joulukuuta Bar’n’ Night Vaakuna -yökerhossa, Original Sokos Hotel Vaakuna Mikkelissä.

Uudenlainen tilaratkaisu antaa yleisölle mahdollisuuden vaikuttaa omalla toiminnallaan jättinäytön visualisointeihin ja lisätä samalla tilan ja tapahtuman elämyksellisyyttä. Uuden keksinnön myötä ravintolan asiakkaat voivat vaikuttaa jättinäytön sisältöön reaaliaikaisesti tanssimalla, koskettamalla näyttöpintaa, piirtämällä puhelimen ruudulle ja ravistamalla puhelinta.

– Tähän asti yökerhokäytössä olevat efektiseinät ovat olleet yksisuuntaisia ja niiden sisällön hallinta on tapahtunut video jockeyn toimesta, kertoo toimitusjohtaja Sami Kämppi OiOi Oy:stä.

Yökerhon asiakkaat voivat tanssin aikana maalailla projisoitua seinäpintaa omilla liikkeillään. Maalaaminen onnistuu myös koskettamalla jättinäytön pintaa aivan kuin seinänkokoista tablettia ja piirtämällä puhelimen ruudulle ja ravistamalla puhelinta. Näytöllä näkyvät visualisoinnit ovat myös audioreaktiivisia, eli ne elävät musiikin mukaan. DJ voi lisäksi vaihtaa näytöllä olevaa tunnelmaa ja tyylejä tietokoneelta helppokäyttöisen käyttöliittymän kautta levysoiton ohessa.

Tuotetta on lisäksi tarkoitus jatkokehittää yhdessä asiakkaiden ja käyttäjien kanssa.

– Kyseessä on tilaratkaisu, joka on suunnannäyttäjä Suomessa ja edelläkävijä kansainvälisestikin, Sami Kämppi toteaa, Kämppi jatkaa.

Vuorovaikutteiseen tilaratkaisuun voidaan myös kehittää sovelluksia ja pelejä samaan tapaan kuin esimerkiksi älypuhelimille ja tableteille. Lisäksi se toimii normaalina näyttönä tietokoneelle.

Uusi vuorovaikutteinen jättinäyttö sopii yökerho- ja tanssilavaympäristön lisäksi hyvin muun muassa konsertteihin tai muihin suuriin yleisötilaisuuksiin. Ensi vuoden alussa jättinäytön markkinointi alkaa täydellä teholla myös ulkomaille.