JAA
Suomalaiset ovat melko innokkaita nettideittailijoita, paljastaa nettideittipalvelu Happypancaken teettämä tutkimus. Uudet sovellukset ja palvelut helpottavat kumppanin etsinnässä – jopa lähes 30 prosenttia suomalaisista on jo kokeillut nettitreffailua. Vaikka sähköinen kumppanin etsiminen onkin enimmäkseen alle 45-vuotiaiden juttu, myös vanhemmat ovat kokeilleet sitä. Noin joka viides 45–75 -vuotiaista on käynyt nettideiteillä

Tutkimuksen mukaan nettideittailu on yleistä koko Suomessa paikkakunnasta riippumatta. Jopa 36 prosenttia sähköistä treffipalvelua kokeilleista on löytänyt nykyisen kumppaninsa tai puolisonsa internetin välityksellä.

– Olemme huomanneet, että asenne nettideittailua kohtaan on muuttunut viimeisen vuoden aikana. Nyt se kuuluu luontevana osana sinkun elämään. Ruotsin ja Suomen välillä on kuitenkin havaittavissa eroja – ruotsalaiset ovat enemmän tosissaan ja suomalaiset suhtautuvat nettideittailuun kevyemmin, kertoo Happypancake-palvelun markkinointijohtaja Jonas Eriksson.

Tutkimuksessa havaittiin, että asuinpaikalla ei ole juurikaan vaikutusta nettideittailun yleisyyteen. Varallisuus taas vaikuttaa deittailuaktiivisuuteen. Korkeat talouden tulot (yli 75 000 € vuodessa) ovat yhteydessä hieman aktiivisempaan deittailuun.

– Kyselytutkimuksen tulokseen vaikuttaa varmasti moni asia,mutta muutkin tutkimukset ovat osoittaneet, että varsinkin miehillä tulotaso vaikuttaa vetovoimaan positiivisesti. Varallisuus vaikuttaa tietenkin myös siihen, miten ihmisellä on ylipäätään mahdollisuuksia tehdä erilaisia asioita, rakkaustieteeseen perehtynyt lääkäri Emilia Vuorisalmi Love Inc -mediasta kertoo.

Mummokin nettideittailee

Suomalaiset ovat reippaita treffailijoita, sillä käymme keskimäärin 13 deiteillä elämämme aikana. Ja 5 prosenttia meistä on käynyt jopa 50:llä tärskyillä.

– Erään tutkimuksen mukaan amerikkalaiset käyvät keskimäärin 50:llä treffeillä elämänsä aikana, mutta siellä treffikulttuuri on myös hyvin erilainen kuin Suomessa. Ujoina pidetyt suomalaiset ovat kuitenkin viime vuosina varmasti rohkaistuneet kohtaamaan uusia ihmisiä juuri nettideittailun myötä, Vuorisalmi kommentoi.

Usein nettideittailua pidetään nuorten juttuna, mutta kysely paljasti, että myös 45–75-vuotiaista noin joka viides on kokenut nettideitit, joten palvelua käytetään myös vanhempien suomalaisten toimesta.

Tutkimus tehtiin Bilendin hallinnoimassa M3Paneelissa 16.–20.elokuuta. Tutkimukseen vastasi 1 043 vastaajaa ja heidät kiintiöitiin edustamaan väestöä sukupuolen, iän ja asuinalueen mukaan.