JAA

Daniel Forsberg

Daniel “Danu” Forsberg on thainyrkkeilyn nelinkertainen Suomen mestari sarjassa 81 kg (2012, 2013, 2014, 2015) ja tunnettu kovalyöntisenä tyrmäyskoneena.

Kansainvälisissä kehissä Forsbergin saavutuksiin kuuluvat Pohjoismaiden mestaruus sarjassa 81 kg (2015) ja Euroopan mestaruuskisoista B-sarjan mestaruus (2013).

Lisäksi Danielin meriitteihin kuuluvat K1-potkunyrkkeilyn Suomen mestaruus sarjassa 81 kg (2015) ja nuorten thainyrkkeilyn Suomen mestaruus sarjassa 81 kg (2009).

Turku Muay Thai -tiimiin kuuluva thainyrkkeilijä Daniel “Danu” Forsberg voitti jälleen lauantaina kovan vastustajan Kööpenhaminan Siam Warriors -tapahtumassa.

Moninkertainen Tanskan mestari ja B-luokan maailmanmestari Kim Nielsen ei kyennyt laittamaan kampoihin Danielin räjähtäville iskuille ja ottelu päättyikin ensimmäisessä erässä tyrmäykseen.

Vajaan kolmen minuutin ottelun lopulla Danielin kova vartalokoukku pudotti vastustajan ensin luvunlaskuun, josta hän selvisi vaivoin.

Jatkotilanteessa Daniel tarjoili ensin kyynärpäätä ja sitten lujan koukun Nielsenin päähän. Tämä nappiosuma tiputti Nielsenin kanveesiin ja Danielin tyrmäysvoitto oli selvä.

– Kim oli yllättävän heppoinen vastus. Erän alussa hän lähti lyömään ja osuikin pari kertaa. Siitä lähti helvetinkone sisälläni käyntiin ja viimeistelin kaverin kanveesiin alle kolmessa minuutissa, kommentoi juuri Kööpenhaminasta Suomeen palannut Daniel Forsberg.

Daniel on parhaillaan valmentautumassa 17.-30. toukokuuta Ruotsin Jönköpingissä järjestettäviin thainyrkkeilyn maailmanmestaruuskisoihin. Se on yksi maailman suurimmista kamppailulajien tapahtumista, sillä paikalla on yli 2 000 ottelijaa ja toimitsijaa. Yleisöä tapahtumaan odotetaan yli 40 000 henkeä.

Tapahtuman aikana järjestetään maailman parhaiden thainyrkkeilijöiden otteluiden lisäksi myös muuta ohjelmaa, kuten kursseja, työpajoja, festivaali ja paljon muuta.

Tiukan MM-treeniohjelman lomassa Daniel ottelee vielä 18. maaliskuuta kansainvälisessä Heroes Gate -otteluillassa Tsekkien Prahassa.

Ammattilaisottelussa vastaan asettuu WMC-liiton Euroopan mestari tsekkiläinen Lukáš Dvořák. Kovalyöntisellä Lukášilla on takanaan 30 ottelua, joista on tullut 27 voittoa ja 19 tyrmäystä.