JAA

Suomen ansioituneimmat YouTube-tähdet palkitaan Tubecon-tapahtuman yhteydessä legendaariseksi muodostuneessa palkintogaalassa 13. elokuuta. Awardseissa esiintyy suureen suosioon noussut Arttu Lindeman, ja tapahtuman juontaa Jaakko Parkkali.

Parhaita tubettajia palkitaan yhteensä jopa 11 kategoriassa. Ehdokkaiden joukossa on myös tubemaailman uusia tulokkaita. Sita Salminen on ehdolla Vuoden lifestylekanava -kategoriassa ja Miklu Vuoden tähtilupaus -kategoriassa. Molemmat ovat ehdolla myös Vuoden vloggaaja -kategoriassa.

– Raati pyrki valitsemaan ehdolle kuluneen vuoden aikana ansioituneita tai suuren työn tehneitä tubettajia. Raati kiinnitti paljon huomiota videoiden laatuun, omaperäisyyteen sekä etenkin siihen, millaista kanavan toiminta on ollut viimeisen vuoden aikana, kertoo raadin puheenjohtaja ja suomalaisten tubettajien yhdistys Tubecon ry:n toiminnanjohtaja Anni Suvisuo.

Tubecon Awardseissa tehdään historiaa, kun palkinto jaetaan ensimmäistä kertaa myös Vuoden aikuistubettaja -kategoriassa.

– Tubetus on kasvavassa suosiossa myös aikuisten keskuudessa, joten oma kategoria oli luonnollinen ratkaisu Tubecon ry:n hallitukselta. Tulemme lisäksi itse tapahtumassa satsaamaan myös aikuisille suunnattuun ohjelmistoon. Palautteen perusteella esimerkiksi vanhemmat kaipaavat tietoa tubekulttuurista, toteaa Tubeconin toiminnanjohtaja Krista Huovinen.

Tubettajat valitsevat voittajat jokaisessa 11 kategoriassa. Lisäksi fanit pääsevät antamaan äänensä Yleisön suosikki -kategoriassa. Yleisön suosikki -kategorian ehdokkaat julkaistaan ja äänestys avataan pe 7. heinäkuuta Ilta-Sanomien sivuilla.

Tubecon Awards 2017 -ehdokkaisiin voi tutustua Tubeconin verkkosivuilla. Viimeisimmät tiedot päivitetään perjantain 30.6. aikana: www.tubecon.fi/awards-ehdokkaat

Ehdokkaat maan kirkkaimmiksi tubetähdiksi:

Vuoden aikuistubettaja

Tädit tubettaa
MILLI&ABE
Pastorific

Vuoden huumorikanava

FromTheBushes
MiskaMH
A-lapset

Vuoden lelukanava

cessupetshops
WooBooTV
LPSmadison

Vuoden lifestylekanava

Mandimai
mansikkka
Sita Salminen

Vuoden musiikkikanava

Acoustician
TUULI
SLIM MILL

Vuoden pelikanava

neddeplay
Luugi
Juha Plays

Vuoden tähtilupaus

Miklu
Mautonherrasmies
Joona Hellman

Vuoden vauhtikanava

Stunt Freaks Team
A-lapset
Ristiote

Vuoden video

VARTALO by mansikkka
MÄ JA ANOREKSIA by Mandimai
Oletko Sinä Onnellinen? by Roni Back

Vuoden vloggaaja

Roni Back
Sita Salminen
Miklu

Vuoden kauneuskanava

Uino Aino
IIDA
Jenni Janas