JAA
Kinder-suklaamunat ovat suomalaisten lasten pääsiässuosikki. Nimi Kinder on saksaa ja tarkoittaa lasta, mutta muna ei kuitenkaan ole saksalainen vaan italialainen.

Italialaisen Ferreron Kinder munat ovat päältä maitosuklaata ja sisältä valkosuklaata. Munan keskellä on pieni muovikotelo, josta löytyy yllätyslelu. Jotkut lelut ovat koottavia. Kinder-yllätysmunia on valmistettu jo vuodesta 1972.

Valkosuklaa ei olekaan valkosuklaata

Kindereissä on päällä foliota, ja munan päällikerros on maitosuklaata ja sisäkerros vaaleampaa, maitoa sisältävää massaa, jonka usein mainitaan olevan valkosuklaata. Tuoteselosteen mukaan aine ei kuitenkaan ole valkosuklaata.

Kinder-mainos 1990-luvulta.

Jenkit eivät halua tappajamunaa markkinoillensa

Kinder-munalla ja -makeistuotteilla on voimakas asema Euroopassa, mutta Yhdysvaltoihin Kindereitä ei saa viedä tutussa muodossa lainkaan. Syynä on Kinder-munista johtuneet tukehtumiskuolemat. Maailmanlaajuisesti ainakin seitsemän lasta on kuollut tukehduttuaan Kinder-leluun, ja kolmen Britanniassa kuolleen lapsen vanhemmat ovat kampanjoineet Kinder-yllätysmunien kieltämisen puolesta.

Yhdysvalloissa Kinder-yllätysmunien ja muiden vastaavien tuotteiden myynti ja maahantuonti ei ole sallittua, sillä syötävien tuotteiden sisällä ei saa olla syömäkelvottomia osia. Vuonna 2018 Yhdysvalloissa saa myydä Kinder Joy -karkkia, jossa yllätyslelu ja karkkiosa ovat erillään.