JAA

Maalaustaiteen vuosittainen suurtapahtuma valloittaa jälleen Kaapelitehtaan Merikaapelihallin, Helsingissä.

Myynnissä on yli 1500 taideteosta lähes 600 Taidemaalariliittoon kuuluvalta ammattitaiteilijalta kautta Suomen.

Turusta teoksia on ainakin seuraavilta taiteilijoilta: Mikko Paakkola, Tiina Vainio, Elina Ruohonen, Sirpa Särkijärvi, Sanna Kananoja, Susanna Vuorio, Erkki Nampajärvi, Sini-Meri Hedberg, André Peterdi, Hans-Peter Schütt, Eliisa Määttälä, Reija Palo-oja ja Milla Hannula sekä Utöstä: Elina Koskimies.

Salosta ja lähikunnista osallistuvat taiteilijat: Jaana Houessou, Suvi Toivoniemi (Pertteli), Riikka Niittonen (Perniö) ja Tea Tikka (Kuusjoki).

Raumalta Lasse Kempas, Raaseporista Tiina Hölli sekä Hanna-Kaisa Oksanen ja Katja Öhrnberg Fiskarsista. Samanaikaisesti Teosvälityksen kanssa turkulaisen Tiina Vainion näyttely: Pro Fide on esillä Taidemaalariliiton galleriassa, Helsingissä.

Teosvälityksessä on ainutlaatuinen tilaisuus saada kattava kuva Suomen tämänhetkisestä maalaustaiteesta ja nähdä, millaisia tekijöitä taidekentällä on. Teosten tyylillinen kirjo on laaja ja toteutustavoiltaan ne edustavat useita maalaustaiteen tekniikoita. Teoksia on paljon myös monilta nuorilta vasta uransa alkuvaiheessa olevilta taiteilijoilta.

Taidemaalariliiton teosvälityksellä on pitkät perinteet. Tilaisuus oli 1970-luvulla valtion taidehankintojen ostotilaisuus. Nykyisin teosvälityksen ostajista valtaosa on yksityishenkilöitä.

Teosvälitys on avoinna 12.–20. maaliskuuta, arkisin klo 12–18.00 ja viikonloppuisin 11–17.00, Helsingin Kaapelitehtaalla.