JAA
Kuva: Allan Alajaan

Viro on juuri nyt vetovoimainen kohde suomalaisille asuntosijoittajille. Yhä useampi hakee kaupunkiasuntoa, kakkoskotia tai sijoitusasuntoa Suomenlahden eteläpuolelta, jopa koko Baltian alueelta.

Naapuriin on helppo asettua, ja lähialue on houkutteleva kohde etenkin ensimmäistä kansainvälistä asuntokauppaa suunnittelevalle. Luksustakin löytyy vielä kohtuuhintaan, ja lisähoukuttimena on sijoittajien vahva usko hintojen nousuun.

Suomalaiset investoivat Viron kiinteistöihin

Viron asuntokanta on edelleen vanhaa. Virolaisten tulot ovat viime vuosina nousseet nopeammin kuin asuntojen hinnat, mikä lisää uusien asuntojen kysyntää. Meneillään olevalle rakennusbuumille ei näin ollen ole loppua näköpiirissä.

Suomalaisasiantuntijat näkevät Viron kiinteistömarkkinat erinomaisena sijoituskohteena. Usko arvon nousuun ja sijoitusten tuottoon on vahva. Joillekin jo rakenteilla oleville kohteille odotetaan jopa 60–100 prosentin tuottoa sijoitetulle pääomalle. Varovaisimpienkin arvioiden mukainen 10 prosentin vuotuinen tuotto houkuttelee lahden toiselle puolelle suomalaisia asunto- ja kiinteistöinvestoijia.