JAA

Keväällä 2014, yhden yön aikana YouTube-sensaatioksi noussut Sara-Maria Forsberg, eli nykyään SAARA on kaikeksi yllätykseksi mukana myös tällä viikolla ensi-iltansa saavassa Star Wars: The Force Awakens -elokuvassa.

Laulajana Los ANgelesissa uraa rakentava Forsberg on nimittäin luonut elokuvan yhdelle avaruusrodulle oman kielensä.

Hän sai projektin noin kuukautta sen jälkeen, kun neitokainen oli lyönyt läpi julkisuudessa. Forsberg luuli projektiehdotusta ensin vitsiksi, mutta koska hänen managerinsa Johannes Ylinen joutui lähtemään jopa synnytyssairaalasta kesken kaiken kirjoittamaan salassapitosopimusta, osoittautui se todelliseksi projektiksi.

– Homma meni aika yksinkertaisesti. Kehitin sanoja, käytin niitä toistuvasti oikeissa yhteyksissä, kirjoitin vuorosanat ylös ja lausuin ne nauhalle. Mietin paljon painotuksia ja vastaavia, jotta se kuulostaisi mahdollisimman paljon oikealta kieleltä eikä pelkältä brskbrzt:ltä, Forsberg kertoi Nyt.fi:n haastattelussa.

Forsbergin kehittelemä kieli hyväksyttiin nopeasti, mutta nainen joutui pitämään tiedon projektista salaisuutena tähän saakka, puolentoista vuoden ajan.

Ilmaiseksi keikkaa ei tarvinut tehdä. Palkkaa tehtävästä sai sen verran, että “sillä pärjäsi hetken aikaa ihan hyvin.”

Pietarsaarelaisen maailmantähden nimi löytyy myös elokuvan lopputeksteistä.