JAA

Suomalainen koomikko ja äänivirtuoosi Rudi Rok esiintyy VidCon-festivaaleilla tänä viikonloppuna Kalifornian Anaheimissa.

Rudi Rok sai yllätyksekseen kutsun edustus- ja juontotehtäviin yhdelle tämän Internet-kansan Oscareiksikin tituleerattun megatapahtuman päälavoista.

– Eihän tätä pysty millään ymmärtämään. Vuoden alussa päätin satsata mun YouTube-kanavaan täysillä, ja nyt mut on pyydetty edustamaan ja houstaamaan maailman isoimman MCN:n, BroadbandTV:n, pistettä maailman isoimmassa online-video -tapahtumassa. Huh! Jännittää, Rudi Rok kommentoi innoissaan. 

MCN (=Multi Channel Network) on agentuurin tapainen toimija, joka kerää YouTube-kanavia yhteen ja tukee jäseniään mm. yhteisön kasvatuksessa, kumppanuuksissa ja mainonnassa. BroadbandTV on lähes 150 000:lla kanavallaan tällä hetkellä maailman suurin monikanavaverkko.

Youtubessa lähes 60 000 seuraajaa kerännyt Rudi Rok on alunperin tullut tutuksi beatboxing-taidoistaan ja huumorilla maustetuista esityksistään.

Tie tube-tähteyteen on lähtenyt sujuvasti liikeelle, eikä äänitaituri näytä pelkäävän ottaa seuraavaa askeltaan: nyt kehittelyssä on supersankarielokuva, jonka pääosassa nähdään Rudi Rok itse.  

Päätähti avaa miten näin kunnianhimoinen idea sai alkunsa: 

– Vuosi sitten rupesin kehittelemään YouTube-videoideaa, jossa mulla olisi supervoima: mun ääni. Kaikki tehosteet mitä tekisin äänelläni tapahtuisi myös oikeassa elämässä, eli hallitsisin ääniaaltoja. Pian erilaisia kohtauksia kehitellessä tajusin, etten pystyisi toteuttamaan tätä yksin. Kerroin ideasta elokuva-alan kolleegalle, joka pysäytti mut samantien – tätä ei ole vielä ennen nähty, ei kannatta laittaa ihan vitsiksi.

Projekti nousi uudestaan pöydälle – tällä kertaa elokuva mielessä. Lopullinen lähtölaukaus tuli yllättäen keväällä, kun Rudi Rok kahvitteli ohjaaja Lauri Laukkasen kanssa. 

– Kerroin sivulauseessa Laurille ideasta, ja Laurin ensimmäiset sanat olivat ‘toi pitää tehdä’ ja ‘tehdään’. Ja seuraavana päivänä pyörät alkoivat jo pyöriä. Löysin selvästi oikean tekijän.

Nyt uusi supersankari kulkee nimellä Volume ja projektiin on kiinnitetty tunnettuja suomalaisnäyttelijöitä, kuten Kalle Lamberg, Tobias Zilliacus sekä Alina Tomnikov.

– Enempää yksityiskohtia ei vielä paljasteta koko projektin ollessa vielä kehittelyvaiheessa.