JAA
Samsung Galaxy A -laitesarjan uusimman tulokkaan myynti alkoi tänään. Galaxy A8 -uutuusälypuhelimessa on kaksoisetukamera, suuri Infinity-näyttö, näyttävä ergonominen muotoilu ja kattava valikoima huippuominaisuuksia sopivaan hintaan.

16 megapikselin ja F1.7-aukon takakameralla sekä 16 ja 8 megapikselin ja F1.9-aukon kaksoisetukameralla käyttäjä voi napata aiempaa kirkkaampia ja tarkempia kuvia. Kahdesta linssistä koostuva etukamera mahdollistaa vaihtamisen laajakulmaobjektiivin ja teleobjektiivin välillä lennosta. Live Focus -toiminnolla voi luoda ammattimaisia kuvia säätämällä bokeh-efektinä tunnettua taustan sumeutta ja syväterävyyttä myös kuvan oton jälkeen.

Infinity-näyttö

Uusi Galaxy A8 nostaa riman korkealle myös elokuva- ja pelikokemusten saralla. 5,6 tuuman Infinity-näytön 18.5:9-kuvasuhteen ansiosta elokuvat levittäytyvät laitteen koko pinnalle. Kaartuvien reunusten ansiosta puhelin sopii loistavasti käteen, parantaen katselu- ja käyttökokemusta. Digitaalinen kuvanvakain poistaa tärinät videokuvasta ja uusi hyperlapse-ominaisuus mahdollistaa aiempaa pidempien kokemusten jakamisen time-lapse-videoiden muodossa.

Galaxy A8 pitää käyttäjänsä jatkuvasti ajan tasalla Always On Display -ominaisuudella, joka näyttää tärkeimmät tiedot puhelimen näytöllä aina. Lisäksi uudessa A-sarjalaisessa on IP68-luokitus (vedenkestävä ja ja pölytiivis), joten se sopii käytettäväksi kaikissa sääolosuhteissa ja ympäristöissä. Galaxy A8 on ensimmäinen A-sarjan puhelin, jossa on Samsung Gear VR -tuki, ja sen tallennustila on laajennettavissa jopa 256 gigatavun microSD-muistikortilla. Lisäksi Suomessa myytävissä malleissa on Dual SIM -tuki.

Galaxy A8:n myynti alkoi 19. tammikuuta ja sen suositushinta on 499 euroa. Värivaihtoehtoina ovat Black, Gold ja Orchid Gray.

Tekniset tiedot:  Samsung Galaxy A8 on varustettu Octa Core  -neliydinsuorittimella (2,2 GHz 1,6 GHz + Dual Hexa). Siinä on 4 Gt RAM-muistia, 32 Gt sisäistä tallennustilaa ja tuki 256 Gt microSD-korteille. Puhelimessa on 5,6 tuuman FHD+ 1080×2220 Super AMOLED -näyttö. 3000 mAh:n akku ja pikalataustoiminto. Mitat: 149,2 x 70,6 x 8,4 mm, paino 172 g. Etukamera: Dual Camera 16MP FF (F1.9) + 8MP (F1.9) -etukamera, takakamera: 16MP PDAF (F1.7). Käyttöjärjestelmä Android 7.1.1. Yhteysominaisuuksiin lukeutuvat WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac (2,4 / 5 GHz), VHT80, 256QAM, Bluetooth v5.0 (LE jopa 2 Mbps), ANT +, C-tyypin USB, NFC- ja MST-maksutuki. Anturit: kiihtyvyysanturi, etäisyysanturi, geomagneettinen anturi, RGB-valoanturi, barometri, sormenjälkitunnistin, gyroskooppi.