JAA

Samsung esitteli eilen Barcelonassa Unpacked 2016 -tapahtumassa uudet lippulaivapuhelimensa Galaxy S7:n ja Galaxy S7 edgen sekä Gear 360 -kameran.

Galaxy S7 ja S7 edge -laitteiden uutuusominaisuuksiin lukeutuvat muun muassa vesi- ja pölytiiveys (IP68-suojaluokitus), kehittyneempi kamera, suurempi akku, uusi muotoilu ja parannettu ergonomia, microSD-tuki 200 gigatavuun asti ja uudet Edge UX -reunanäyttöominaisuudet.

Unpackedissa esiteltiin myös täysin uusi tuote, Samsung Gear 360. Kyseessä on kamera, joka pystyy 360 asteen still- ja videokuvaukseen.

Gear 360 toimii saumattomasti yhdessä älypuhelimen kanssa. Kameralla on vaivatonta ikuistaa elämän tärkeimmät hetket ja se tekee 360-asteisten videoiden ja kuvien luomisesta ja jakamisesta helppoa.

– Me uskomme maailmaan, joka on kirkkaampi, terävämpi, helpompi ja hauskempi. Unpackedissä esitellyt uutuustuotteet ominaisuuksineen ovat osoitus tästä. Haluamme auttaa käyttäjiämme saamaan entistä enemmän irti arjestaan ja haastaa entisestään käsityksiä siitä, mikä on mahdollista, toteaa Samsungin Head of IM & Telecom Antti Holopainen.

Nopeampi lataus ja entistä parempi suorituskyky

Samsung on myös tehnyt merkittäviä päivityksiä laitteistoon ja ohjelmistoon ja etenkin Galaxy S7:n ja S7 edgen pelisuorituskykyä on parannettu. Energiatehokas suoritin ja entistä isompi akku takaavat, että käyttöaika ei lopu kesken pelatessa. Puhelimissa on myös uusi jäähdytysjärjestelmä, joka estää ylikuumenemisen.

Game Launcher-toiminto, on toinen uutuus, joka on suunniteltu pelaajille. Omia pelisessioita voi nyt tallentaa videoksi, ja pelivideot voi jakaa suoraan puhelimella suosikkivideopalveluihin. Käyttäjä voi nyt myös minimoida pelaamisen aikana saapuvat ilmoitukset, mikä mahdollistaa pelaamisen keskeytyksettä.

Galaxy S7 ja S7 edgen myynti alkaa Euroopassa 11. maaliskuuta. Puhelimet toimitetaan 5. maaliskuuta mennessä ennakkotilanneille jo ennen myynnin aloituspäivää. Kaikki ennakkotilaajat saavat kaupan päällisenä Gear VR -virtuaalilasit (valituissa kanavissa, 22.2-10.3 ennakkotilanneet).

Gear 360 – Kuva, joka lähentelee todellisuutta

Gear-360_with-Tripod

Samsung Unpacked 2016 -tapahtumassa esiteltiin myös Samsung Gear 360. Kyseessä 360 asteen kamera, jolla käyttäjä voi helposti luoda ja jakaa kokemuksia 360-asteisten kuvien ja videoiden muodossa.

Gear 360 sopii käytettäväksi vaikkapa matkalle tai festareille ja se sopii kaikenlaisen toiminnan kuvaamiseen.

Uutuuskameran avulla käyttäjät voivat helposti luoda omia virtuaalitodellisuusvideoita ja -kuvia, joita voi kokea Gear VR -virtuaalilaseilla.

Suunnittelu ja suorituskyky

Gear 360 on varustettu kahdella fisheye-linssillä sekä kahdella 15 megapikselin kuvasensorilla. Valovoimaisilla F2.0-linsseillä saa tarkkoja kuvia heikommassakin valaistuksessa, ja laite tallentaa teräväpiirtovideon lisäksi 30 megapikselin still-kuvia.

Käyttäjä voi halutessaan käyttää vain yhtä linssiä, jolloin sisältö tallentuu 180 asteen kuvakulmalla.

Gear 360 toimii itsenäisesti ja saumattomasti älypuhelimien kanssa – 360 asteen esikatselukuvaa voi seurata langattomasti puhelimen ruudulta.