JAA

Maailmanlaajuisesti tunnettu, lukusia tv-viihteen palkintoja voittanut brittiläinen komediasarja The Office saa ensimmäistä kertaa Suomen-versionsa Nelosen, Elisa Viihteen ja BBC Worldwiden yhteistyönä. Sarjan tuottaa Solar Republic. Konttorin päätähtenä nähdään Sami Hedberg.

– Tässä projektissa mukana oleminen on urani osalta yksi suurimmista kohokohdista. Komediasarjassa esiintyminen on ollut haaveeni lapsesta asti, mutta juuri the Office-sarjan päärooli on minulle suunnaton kunnia ja ilo, kommentoi Sami Hedberg.

Alunperin brittiläinen The Office tunnetaan erityisesti Ricky Gervaisista, joka näytteli sarjan päähahmoa, paperiyrityksen johtajaa David Brentiä. Gervais toimi myös käsikirjoittajana.

– Siitä on jo 15 vuotta, kun The Officen ensimmäinen jakso lähetettiin Briteissä. On mahtavaa nähdä tämä uskomattoman muuntautumiskykyinen formaatti juhlimassa 15 vuoden merkkipaaluaan nyt suomalaisena versiona, iloitsee kansainvälisten sarjojen myyntijohtaja Suzanne Kendrick BBC Worldwide:lta.

Jättimenestykseen noussutta The Officea tehtiin Britanniassa vuosina 2001–2003. Lisäksi sarjasta on yhdysvaltalainen, kanadanranskalainen, ranskalainen ja ruotsalainen versio. Suositussa Yhdysvaltalaisessa versiossa pomoa näytteli Steve Carell.

– Fantastista, että show jatkaa vaikuttamistaan paikallisina versioina ja osoittaa vetovoimansa katsojille Ruotsista Jenkkeihin. Ei ole epäilystäkään ettei Suomessa nautittaisi samanlaisesta suosiosta, varsinkin kun Sami Hedbeg on pääroolissa, Kendrick jatkaa.

Konttorin kuvaukset alkavat Suomessa ensi viikolla 22. elokuuta. Hittisarjan Neloselle ja Elisa Viihteelle tuottaa Solar Republic.

– Satsaamme Nelosella kotimaiseen laatuun sekä suuriin tv-persooniin, ja Sami Hedberg on juuri sellainen. Häntä parempaa David Brentiä maasta ei löydy. On ilo tehdä ensimmäistä kertaa tämän kaltaista yhteistyötä BBC:n ja Elisan kanssa, ja kokeilla uusia tapoja laadukkaan tv-viihteen esittämisessä eri väylissä, Nelonen Median kotimaisten ohjelmien päällikkö Unne Sormunen tuulettaa.

Konttorin 1. tuotantokausi nähdään Elisa Viihteellä maaliskuussa 2017 ja Nelosella syksyllä 2017.

Sami Hedberg nähdään 25. syyskuuta alkaen Nelosella Talent Suomi -viihdespektaakkelin tähtituomarina yhdessä Sara Forsbergin ja Jari Sillanpään kanssa. Hedbergin, Jaajo Linnonmaan ja Aku Hirviniemen tähdittämä Luokkakokous 2 – elokuva saa puolestaan ensi-iltansa loppuvuodesta.