Räyhäkäs Ford GT sai uuden mukautuvan mittariston

198
JAA

Uudessa Ford GT:ssä on täysin digitaalinen 10 tuuman mittaristo, jonka tekstit ja kilpa-ajohenkiset grafiikat kertovat kuljettajille tärkeimmät tiedot riippuen siitä, mikä viidestä ajotilasta on käytössä.

Huipputeknologiaa edustava mittaristo on kustomoitava ja elegantti, ja se auttaa kuljettajia tekemään päätöksiä tehokkaasti myös auton äärirajoilla. Mittariston asettelu on suunniteltu niin, että kuljettajalle esitetään selkeimmin tiedot, jotka ajotilan perusteella ovat oleellisimpia.

Normal-tilan teema on yksinkertainen ja nopeusmittari on näytön keskellä. Vaihde, polttoaine ja lämpötila näkyvät ylhäällä vasemmalla. Sen sijaan esimerkiksi Sport-tilassa selvimmin esillä on vaihde, ja nopeusmittari on oikealla hieman sivummassa.

Ford GT ei ole yhtiön ainoa ajoneuvo, johon tuodaan täysin digitaalinen mittaristo. Innovaatio on tulossa myös Fordin tuleviin ajoneuvoihin.

Amazonin Alexa-palvelu tekee autosta kaukosäätimen

Ford ja Amazon ryhtyvät tarjoamaan kuluttajille palvelua, jolla voidaan hallita kodin internetiin kytkettyjä elektronisia laitteita ja järjestelmiä, kuten valaistusta, turvajärjestelmiä tai autotallin ovia autosta käsin.

Alexa toimii myös toiseen suuntaan eli kotoa voi ottaa yhteyden sähköautoon ja käynnistää tai sammuttaa moottorin tai tarkistaa polttoaine- tai lataustilanteen.

Ford SYNC 3 AppLink ja Alexa puolestaan mahdollistavat äänikirjojen kuuntelemisen autossa, kohteiden etsimisen ja siirtämisen navigaattoriin, uutisten tilaamisen ja musiikin soittamisen tai tuotteiden tilaaminen Amazonista autosta käsin.