JAA

Varsinais-Suomessa aukeaa 14 työttömälle nuorelle työpaikka vuoden 2016 aikana.

RAY myöntää nuoren palkkaamiseen tarkoitettua avustusta Varsinais-Suomessa toimiville sosiaali- ja terveysalan järjestöille yhteensä 368 831 euroa.

Rahan mahdollistamat työpaikat on tarkoitettu vaikeasti työllistyville, työttömille tai vailla koulutusta oleville nuorille. Varsinais-Suomeen jaettava tuki on valtakunnan toiseksi suurin Uudenmaan jälkeen.

Tuki on osa RAY:n Paikka Auki -avustusohjelmaa, jonka tavoitteena on vahvistaa työttömien nuorten osallisuutta yhteiskunnassa ja työelämässä.

– On hienoa, että Varsinais-Suomen alueella voidaan tarjota työkokemusta näin monelle nuorelle. Avustusohjelman työpaikat on suunnattu ensisijaisesti nuorille, joilla on eri syistä haasteita työllistyä. Juuri näille nuorille työkokemus on erityisen tärkeää, toteaa RAY:n erityisasiantuntija Sini Toikka.

Lisäksi 300 000 euroa nuorten työelämävalmiuksia vahvistaville hankkeille

Järjestötyöpaikkojen lisäksi RAY rahoittaa hankkeita, joiden tavoitteena on auttaa erityistä tukea tarvitsevia nuoria sijoittumaan työelämään ja kohentamaan työelämätaitojaan. Varsinais-Suomessa toimii kaksi hanketta, Turun Kanavan Nuoriso ry:n Aqoon-hanke sekä Lasten ja Nuorten hyvinvointi KOTA ry:n Operation Awesome -hanke.

Näiden hankkeiden saama tuki on yhteensä noin 300 000 euroa.