JAA

Laatuelokuvien kevätkautta kirkastava Season Film Festival järjestetään neljättä kertaa 31.3.–3.4. Helsingin Kinopalatsissa.

Ohjelmistossa nähdään 18 pitkää elokuvaa ja kuusi lyhytelokuvaa yhteensä 40 näytöksessä.

Festivaalin avaa koskettava Ranskan Oscar-ehdokas Mustang, jonka näytös on hurjaa vauhtia täyttymässä.

Avajaispäivä käynnistyy Kinopalatsissa FeMale Comedy -seminaarilla, joka kysyy, määrittääkö sukupuoli asioita joille nauramme. Keskustelemassa ovat mukana muun muassa Heli Sutela, Kari Ketonen ja Miira Karhula. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja se järjestetään yhteistyössä Women in Film & Television Finland ry:n, Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät SET ry:n, Finnkinon ja WIFT Nordicin kanssa.

Lauantaina ennakkonäytöksenä nähtävä, tositapahtumiin pohjaava Suffragette muistuttaa, kuinka radikaalein keinoin naiset ovat joutuneet ajamaan oikeuksiaan. 1910-luvun Iso-Britanniaan sijoittuvan elokuvan johtohahmoina nähdään muun muassa Carey Mulligan ja Meryl Streep. Näytöksen jälkeen Naisasialiitto Unioni järjestää keskustelutilaisuuden feministisestä politiikasta ennen ja nyt.

Oscar-ehdokas Tomm Moore ja näyttelijä Marie-Josée Croze Seasonin vieraina

Festivaali saa vieraakseen Song of the Sea -elokuvan irlantilaisohjaaja Tomm Mooren. Moore valloittaa kaikenikäiset katsojat kelttiläisiin kansantaruihin pohjautuvilla, lumoavan kauniilla animaatioillaan, jotka käsittelevät herkästi ihmisten suhdetta niin luontoon kuin toisiinsa.

Seasonissa nähtävä Song of the Sea että ohjaajan aiempi työ The Secret of Kells ovat olleet parhaan animaation Oscar-ehdokkaina. Moore on paikalla kaikissa elokuvansa näytöksissä, jonka lisäksi hän tapaa yleisöä lauantain näytöksen jälkeen.

Kanadalais-ranskalainen Marie-Josée Croze nähdään pääosassa Mikko Kuparisen suomalais-liettualaisessa, maailmalla jo useaan otteeseen palkitussa 2 yötä aamuun -elokuvassa. Croze on romanttisessa draamassa vastaparina Mikko Nousiaiselle ja paikalla elokuvan sunnuntain näytöksessä.

Lipunmyynti festivaalille alkoi vauhdikkaasti Finnkinon teattereissa ja verkkokaupassa. Seasonin koko ohjelmisto, aikataulu ja tarkemmat lipunmyyntitiedot löytyvät osoitteesta seasonfilmfestival.fi.