JAA
Kuva: Posti Brand Imagenery

Posti uudistaa jakelureittejä ja muuttaa postinjakelua joillain alueilla kohti iltaa.

Posti jakaa erilaisia tuotteita kaikkina viikonpäivinä: sanomalehtiä seitsemänä päivänä viikossa, paketteja kuutena päivänä viikossa ja muuta postia viitenä arkipäivänä viikossa. Jakelua tehdään jatkossa aamusta iltaan ja mahdollisimman järkevästi kuljetuksia yhdistämällä.

Muutoksen taustalla ovat kirjeiden ja lehtien jakelumäärien voimakas väheneminen ja toisaalta erilaisten kotiin toimitettavien palvelujen kysynnän kasvu.

– Ihmisten ajankäyttö on muuttunut. Esimerkiksi aika perheen kanssa painottuu yhä myöhempään iltaan ja monet palvelut halutaan vasta silloin. Posti voi tuoda myös aivan uusia palveluja kotiin asti. Postinjakajiemme mukana kulkee jo nyt paljon muutakin kuin kirjeitä ja lehtiä, kertoo jakelusta vastaava johtaja Juhani Vuola Postista.

Digiaika näkyy kirjeiden ja lehtien jakelumäärien laskuna. Esimerkiksi lehtiä jaetaan nyt saman verran kuin 1950-luvulla.

– Mitä vähemmän kirjeitä ja lehtiä on jaettavana, sitä suuremmaksi nousee yksittäisen lähetyksen käsittelykustannus. On selvää, että meidän täytyy kehittää yhdessä asiakkaidemme kanssa uusia toimintatapoja, sillä hintojen korottaminen ei ole kestävä ratkaisu, Vuola korostaa.