JAA

Posti vastaa kilpailuun kansainvälisessä verkkokauppalogistiikassa liittymällä DHL:n kumppaniverkostoon.

Verkosto tarjoaa yhdenmukaiset ulkomaan pakettitoimitukset 16 Euroopan maassa. Postille se tarkoittaa muun muassa Saksasta tulevaa merkittävää pakettivirtaa. Posti tuottaa pakettitoimitukset verkoston loppuasiakkaille Suomen lisäksi Viroon, Latviaan ja Liettuaan perustamansa uuden noutopisteverkoston avulla. Vastaavasti suomalaiset verkkokaupat saavat käyttöönsä kaikkiin verkostomaihin saman toimitustavan.

Suomen, Viron, Latvian ja Liettuan lisäksi verkostoon kuuluvat Ruotsi, Norja ja Tanska sekä Saksa, Itävalta, Puola, Tšekki, Slovakia, Ranska, Alankomaat, Belgia ja Luxemburg. Posti toimii verkostossa yhteistyössä DHL Parcel Europen, Ruotsin DHL Freightin sekä Posten Norgen ja sen omistaman Bringin kanssa.

– Yhteistyömme myötä verkoston sisällä ei ole enää maakohtaisia eroja rajat ylittävissä pakettitoimituksissa. Kukin verkoston kumppani on hionut prosessinsa yhdenmukaisiksi, jotta verkkokauppojen on mahdollista tarjota asiakkailleen yhä läpinäkyvämpiä ja luotettavampia toimituksia. Loppuasiakas voi esimerkiksi palauttaa tuotteen samalla tavalla riippumatta siitä, onko Suomeen lähetetty paketti peräisin Saksasta, Belgiasta vai Ruotsista, Postin Paketti- ja logistiikkapalveluiden johtaja Jukka Rosenberg kertoo.