JAA

Fast & Furious -tähti Paul Walker menehtyi traagisesti joulukuussa 2013, ollessaan ystävänsä kyydissä Porsche Carrera GT -urheiluautossa.

40-vuotias Walker itse istui apukuskin paikalla, kun ystävä menetti Porschen hallinnan, ja auto syöksyi rajusti päin puuta. Auto syttyi räjähdysmäisesti palamaan ja molemmat kuolivat välittömästi.

Walkerin tytär haastoi hiljattain Porschen oikeuteen sillä perusteella, että Porsche Carrera GT:ssä oli hengenvaarallisia vikoja ja puutteita. Hänen mukaansa muun muassa auton turvavyö oli vääränlainen, jonka vuoksi se mursi onnettomuustilanteessa Walkerin lonkan ja litisti hänet rikkoutuneen istuimen väliin.

“Elossa 20 minuutin ajan”

Tyttären asianajajan mukaan tähti oli elossa 20 minuutin ajan, litistyneenä ja jumissa. Tämän jälkeen auto syttyi tuleen ja Walker paloi kuoliaaksi.

Väitteen todenperäisyyttä ei tiedetä, sillä internetissä pyöri tuoreeltaan onnettomuuden jälkeen kuvia, joissa Walkerin ja tämän ystävän ruumiit olivat vain vähän palaneita, mutta hyvin verisiä. Kuvien mukaan toiselta henkilöistä puuttui jopa puolet pääkallosta.

“Porschessa yhdeksän vuotta vanhat renkaat”

Vastineessaan Porsche Cars North America esittää, että autoa oli “muutettu ja ylläpidetty väärin”. Tutkimuksen mukaan autossa väitetään olleen alla yhdeksän vuotta vanhat renkaat, johon “väärin ylläpidetty” -väite perustunee.

Kumin kestävyys on hyvää ainoastaan parin vuoden verran. Autojen renkaiden todellinen käyttöikä on todellisuudessa kumilaadusta riippuen n. 2–4-vuotta.

Los Angelesin poliisin mukaan onnettomuuden ainoa syy oli kohtuuton ylinopeus ja auton hallinnan menettäminen. Walkerin tytär puolestaan väittää, että Walker olisi pelastunut, mikäli auton turvallisuusratkaisut olisi tehty toisin.