JAA

Yli 90 prosenttia suomalaisista kertoo tutustumisen paikalliseen ruokakulttuuriin olevan tärkeä osa lomaa. Tapas-kulttuuri kiinnostaa suomalaisia eniten.

Loma-aamiaisella syödään hedelmiä, vihanneksia ja mysliä sekä juodaan tuorepuristettuja mehuja. Tämä käy ilmi matkatoimisto Tjäreborgin viimeisimmästä asiakaskyselystä.

Espanja on suomalaisten suosituin vapaa-ajan matkakohde, joten tapas-kulttuurin suosio ei ole yllättävää. Kreikka on taas Tjäreborgin tämän kesän suosituin lomakohde ja Tsatsiki näin ollen selkeä kakkonen suomalaisten lomaruokatottumuksista puhuttaessa.

Makkarat ja pannarit jäävät syömättä

Tuoreet hedelmät ja tuorepuristettu mehu ovat aamiaispöydän suosituimpia tuotteita. Tuoreiden hedelmien ja vihannesten lisäksi jugurtti ja mysli kuuluvat loma-aamiaiseen. Makkarat ja kinkut sekä pannukakut ja letut ovat yllättäen listan häntäpäässä.

– Tjäreborgin kaikissa omissa konseptihotelleissa panostetaan laadukkaaseen ruokaan ja tietenkin myös aamiaisiin. Tuoreita hedelmiä ja monipuolisia tuorepuristettuja mehuja kaipaaville suosittelisin varsinkin uusia Casa Cook -hotelleja Kosin saarella sekä Rodoksella, kertoo Tjäreborgin viestintäpäällikkö Joonas Halla

Paikalliset herkut TOP 5

1) tapas

2) tsatsiki

3) pizza

4) thaimaalainen ruoka

5) pasta

Aamiaissuosikit TOP 5

1) kahvi

2) tuoreet hedelmät

3) tuorepuristettu mehu

4) sämpylät

5) muna ja pekoni

6) jugurtti ja mysli

7) tuoreet vihannekset

Asiakaskyselyyn vastasi 2 923 Tjäreborgin asiakaspaneeliin kuuluvaa henkilöä. Asiakaspaneeliin voivat ilmoittautua kaikki matkailusta kiinnostuneet henkilöt ilman, että on matkustanut Tjäreborgilla.