JAA

Surströmming, eli ruotsalaista alkuperää oleva mädätetty silakka on kulttimaineeseen noussut skandinaavinen perinneruoka. Maailmankansalaisille se ei kuitenkaan ole aivan yhtä helppo pala purtavaksi.

Netti on pullollaan videoita, joissa ruokavlogaajat saavat suomalaisten ja ruotsalaisten toimesta nautittavakseen hapansilakkaa. Videot saavat helposti katsojalle vedet silmiin, sillä mikään ei ole niin hauskaa kuin vahingonilo.

Vahvasti kaasuuntunut mätäkala tuoksahtaa Ruotsin kuningatar Kristiinan hovilääkäri Andreas Sparmanin sanoin “samalta kuin tuore uloste.”

Hapansilakkapurkki on syytä avata ulkona, sillä paine purkissa on kova ja aiheuttaa avattaessa voimakkaan mätäpaiseruiskaisun. Sisätiloissa avattaessa purkin voi avata veden alla, jolloin neste purkautuu veteen. Oheisella videolla latinalaisamerikkalaiset herrat tekevät kaiken väärin.

Edes voimakas tuuli ei auta tätä herrasmiestä.

Lisää herkkusuiden koettelemuksia seuraavalla sivulla…