JAA

OP rahoittaa Soneran tulevan datakeskuksen talotekniikkaa 56 miljoonalla eurolla. Helsingin Pitäjänmäelle nousevan datakeskuksen rakentaminen etenee aikataulun mukaisesti, ja kesällä rakennus on jo harjakorkeudessa. Datakeskus otetaan käyttöön ensi vuoden alussa. 

Rakennuksen tontin ja rakennuksen rahoittamisesta vastaavat Soneran ja Telian eläkesäätiöt.Kaiken kaikkiaan rakennuttaminen 6 MW:n tuotantotasoon on noin 150 miljoonan euron investointi. Rakennuksen kokonaiskapasiteetti on 24 MW IT-teholla mitattuna.

– Sonera on meille tärkeä kumppani matkallamme digitaalisen ajan palveluyritykseksi. Olemme ylpeitä saadessamme tukea digitaalisen infrastruktuurin rakentamista Suomessa. Rahoitamme Soneran datakeskusta innovatiivisella, räätälöidyllä leasing-ratkaisulla ja sen lisäksi vakuutamme projektin laajalla rakennusaikaisella turvalla, sanoo OP:n suurasiakkaista vastaava johtaja Jarmo Tiihonen.

56 miljoonan euron rahoitussopimus pitää sisällään datakeskuksen perusinfrastruktuurin kuten sähkö-, jäähdytys- ja talotekniikan.

– OP on Soneran suurin yritysasiakas. Yhteistyö kattaa laajasti OP:n puhe- sekä tietoliikennepalvelut ja teemme tiivistä yhteistyötä  digitaalisten kanavien ja palvelujen kehittämiseksi. Näen, että tämä sopimus syventää yhteistyötämme entisestään, sanoo Soneran yritysliiketoiminnan johtaja Jussi Salminen.

Soneran datakeskus on valmistuessaan Suomen suurin kaikille yrityksille palveluja tarjoava datakeskus. Datakeskus valmistuu vuoden 2018 alkupuolella. Rakennuksessa on yli 30 000 m2 ja sinne mahtuu jopa 200 000 palvelinta.

Datakeskuksessa käytetään vain uusiutuvilla energiamuodoilla tuotettua sähköä. Kaikki datakeskuksessa syntyvä lämpö otetaan talteen ja hyötykäyttöön.