JAA

Syyskuun viimeisellä viikolla 19.–25.9. vietetään kansainvälistä kuurojen viikkoa, jonka teemaksi Kuurojen maailmanliitto (WFD) on tänä vuonna nimennyt ”With Sign Language, I am Equal”.

Suomessa kuurot ja kuulevat juhlivat yhdessä verkkobileissä; kaksikielinen lähetys on kaikkien saavutettavissa. Yhteiset juhlat avaavat myös oven viittomakieliseen kulttuuriin.

Kuurojen Liitto juhlistaa viikkoa perjantaina 23. syyskuuta klo 18–20 lähettämällä viihteellisen juhlalähetyksen suorana osoitteessa www.kuurojenliitto.fi.

Viittomakielisille tarjotaan omakielistä yhteisöllistä juhlintaa suoran lähetyksen muodossa. Kaikki esitykset tulkataan myös suomeksi, joten verkkobileisiin ovat tervetulleita osallistumaan kaikki. Bileiden ohjelmassa on muun muassa tanssiesityksiä, viittomakielistä runoutta, taikatemppuja ja pyörätaituruutta.

Verkkobileiden kantavana teemana on yhdenvertaisuus. Erityisesti kuuroille nuorille sanoma on tärkeä. Viittomakielisten nuorten elämän ei pitäisi jatkuvaa taistelua yhdenvertaisuudesta opinnoissa, työelämässä ja osallistumisessa.

Kansainvälistä kuurojen päivää on vietetty jo vuodesta 1958. Myöhemmin päivä laajentui nykyiseen viikon muotoon. Viikko huipentuu sunnuntaina vietettävään kuurojen päivään.