JAA

Vuoden 2016 puolella elokuvateattereihin tullut Now you see me 2 eli suomenkielisen nimen Suuri Puhallus 2 saanut elokuva on jatko-osa vuoden 2013 valmistuneelle Suuri Puhallus elokuvalle. Tuo ykkösosa sai aikanaan varsin ristiriitaiset vastaanotot, mutta suosio oli jopa yllättävä. Lipputuloja kerrotaan kertyneen peräti 350 miljoonaa dollaria, joten pakkohan siitä oli sitten kakkososakin vääntää. Ja kyllähän tämäkin elokuva on katsojiin vedonnut.

Näyttelijäkaarti ykkösosasta saatiin melkein kokonaan mukaan, ainoastaan Isla Fischer on pitänyt korvata Lizzy Caplanilla. Ja tämä vaihdos toimii vallan mainiosti. Uutena hahmona elokuvaan on tuotu Harry Potter -elokuvista tuttu Daniel Radcliffe, joka leffassa esittää teknologiagurua.

Monelle elokuvien ystäville tuttuja nimiä ovat elokuvassa esiintyvät Mark Ruffalo, Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Dave Franco, Morgan Freeman, Michael Caine ja Lizzy Caplan ja monelta on nähty parempia roolisuorituksia muissa elokuvissa, mutta nämä kaikki näyttelijät yhdessä ja samassa elokuvassa ovat se tekijä joka tässä kiinnostaa. Yhdistelmä kokemusta ja nuoruutta luo aikaan jos ei nyt timanttista, niin ainakin jollain tavalla harmonisen näyttelijäkaartin.

Samankaltainen mutta erilainen juoni

Itse elokuvassa ollaan aikajanallisesti parin vuoden jälkeen siitä mihin ykkösosassa jäätiin. Four Horseman –tiimi pääsee jälleen näyttämään kyntensä tehtävässä, joka on melkein Mission Impossible eli mahdoton tehtävä. No, arvaatte varmasti että eihän se ihan näin ole. Taikatemppuja, hypnoosia, mainioita kuvakulmia, siitä on tämän tehtävän perusrakenteet väsätty. Sen enempää temppua ja juonta paljastamatta mikrosiru on tässä elokuvassa se kaiken keskipiste. Jännitystähän tässä elokuvassa on yllin kyllin ja tunnelma on vähän kuin raaputtaisi nettiarpaa Suomiarvat –sivustolla. Pikku hiljaa edetään ja lopussa kaikki paljastuu…

Onhan tässä jotain samaa kuin siinä alkuperäisessä elokuvassa, mutta moni tulee pettymään, sillä leffa on alkuperäiseen elokuvaan verrattuna varsin heppoinen, voisiko sanoa jopa tyhmempi elokuva. Mutta, viihdearvo on edelleen sama tai jopa parempi, joten sitä tältä elokuvalta ei voi ottaa pois. Suurin osa ykkösosasta pitäneistä pitää varmasti tästäkin elokuvasta, mutta jatko-osahan on aina jatko-osa ja alkuperäinen idea on se millä tässäkin ratsastetaan. Joidenkin mielestä pudotaan pahasti satulasta, mutta sehän on pääteltävä jokaisen ihan itse. Melkein parituntinen tämän elokuvan parissa menee ihan mukavasti, mutta ei tämä sinne parhaiden elokuvien joukkoon nouse sitten millään.

“parituntinen elokuvan parissa menee ihan mukavasti”

Mutta eipä olisi ihme jos Four Horseman ratsastaisi taas pian ja nähtäisiin vaikkapa Suuri Puhallus 3 -elokuva? Ja itseasiassa sellainen on jo ainakin rakenteilla ja tämän elokuvan ensi-ilta on suunniteltu jo vuodelle 2019. Kakkososan maailmanlaajuiset tuotot ovat jo yli 330 miljoonaa helmikuun 2017 alussa, joten rahasampohan tästä sarjasta on tullut jo nyt. Kyllä tässä kohtaa verkkopankki kiittää tuottajilla ja elokuvaan sijoittaneilla. Eikä siihen ole tarvittu taikatemppuja muuta kuin elokuvassa.

Elokuva toimii ihan mukavasti viihteellisenä pläjäyksenä ja jatko-osaksi jopa yllättävän hyvin. Tsekkaa traileri ja katso elokuva mikäli kiinnostuit. Suuri Puhallus 2 onkin ehkä vähän pienempi puhallus.