JAA

Mopot ja skootterit olivat pitkään liikenteen syöpä. Sitten tulivat mopoautot ja mopoista tuli jälleen käytännöllisiä ja miellyttäviä liikennevälineitä.

Mopoilija on kuitenkin aina vihattu. Autoilijat haluvat ajaa heidän ylitseen, jalankulkijat ovat paniikissa, pyöräilijät pelkäävät ja haluavat haastaa ja poliisi on aina tarkkailemassa. Mutta miksi ihmeessä? Siksi, koska Suomessa ei ole Keski-Euroopan tavoin mopokulttuuria. Mopoja pidetään Suomessa valitettavasti edelleen bensankatkuisten teinipoikien surmanajovälineenä ja ilkivallan symbolina – todellisuudessa ne ovat kuitenkin ylitsepääsemättömiä kaupunkitransportaatiovälineitä.

Mikään ei voita mopoa. Sen avulla pääsee lähes auton nopeudella paikasta toiseen. Kaupungissa ruuhkat voi ohittaa nätisti tienpiennarta pitkin. Kauppojen oven eteen pääsee isossakin kaupungissa. Mopon voi pysköidä lähes mihin tahansa ja se kuluttaa todella vähän bensaa.

Listasimme alle viisi oikeasti coolia mopoa, joista jokaisen kaupungissa asuvan tulisi ottaa ajatuksen siemen kytemään kakkosauton korvikkeeksi.

5. BMW C600 Sport

Tämä rontti on kallis, mutta astetta kovempi. Se on päivitetty versio BMW:n alkuperäisestä C1-skootterimallista, joka oli kiusallinen. Vuoden 2012 rebootti tuotti lopputuloksen, joka miellyttää miestä. Tällä pääsee jopa 120 km tunnissa. Hintaa Bemarilla on uutena kuitenkin yli 10 000 euroa.

scooter-510-bmw