JAA
Jos mahdollista, vältä tekohymyä. Parhaan ilmeen saat, kun katsot ensin muualle, sen jälkeen teet nopean katseen kameraan halutulla ilmeellä. Ota kuva heti kun katsot kameraan. Hyvä ilme kestää kasvoillasi noin 1–2 sekuntia.

Selfiet, eli omakuvat ovat villinneet nuorten keskuudessa älypuhelinten yleistymisestä saakka. Keski-ikäisten keskuudessa selfiet saattavat kuitenkin olla vielä varsin vieras tai vaivaannuttava ilmiö. Selfiet ovat kuitenkin tätä päivää.

Mitä kaikkea onnistuneen selfien kuvaamisessa tulee ottaa huomioon?

Yhteisselfie, yksittäisselfie vai pariselfie?

Selfie eivät tunne rajoja: voit pyytää vaikka koko juhlaporukan mukaan. Suuntaa silloin itse etualalle ja pyydä juhlijoita pysymään tiiviissä ryhmässä itsesi takana ja katsomaan suoraan kameraan. Kohota puhelinta ylhäälle ja räpsäise! Jos käytät selfiekeppiä apuna, saat vielä laajemman kuvan juhlaväestä. Tarkempia ohjeita selfiekepin käyttöön löydät tästä artikkelista.

Vilkaise ennen kuvan ottoa, mitä taustalla näkyy

Jos otat selfietä sisällä, voi kuvan taustalla olla esimerkiksi hauska tapetti tai lahjapöytä. Rajaa kaverikuvasi tiiviisti, jos haluat että esimerkiksi muut juhlavieraat eivät näy taustalla. Kuvan taustalla voi olla kuitenkin vaikka hauska tapetti tai lahjapöytä.

Kesän parhaimmat selfiet saat otettua tietysti ulkona. Vilkaise ennen kuvan nappaamista puhelimen etukameran kautta, että kaverisi päästä ei sojota pensaan oksa tai vaikkapa pihan kukka-asetelma.

Riittäähän valo?

Hyvä selfieiden ottaja tietää, ettei kuvaa kannata räpsäistä missä valossa tahansa. Kannattaa käyttää hetki kuvauspaikan ja -valon etsimiseen. Suoraa auringonpaistetta on hyvä välttää, sillä se tekee kasvoille yleensä isoja varjoja. Paras selfie on kuin ammattilaisen ottama potrettikuva, jossa valo on yleensä mahdollisimman tasainen.