JAA
Kuva: Pixabay

Naiset eivät yleensä rakasta oman alapäänsä tuoksua, mutta mikäli se ei tuoksu millekään, ovat asiat hyvin. Paha alapäätuoksu nimittäin viittaa yleensä jonkinlaiseen bakteeriongelmaan.

Listasimme muutaman vinkin, joiden avulla pidät luonnollisesti huolen bakteerikannasta ja tuoksusta, josta jokainen mies ottaa innostusta.

1. Pese itsesi säännöllisesti

Jotta alapään tuoksu olisi optimaalinen, tulee sinun pestä itsesi säännöllisesti. Miten säännöllisesti, se on yksilöllistä, mutta päivittäinen suihku ei ole pahasta. Käy kuitenkin vähintään joka toinen päivä suihkussa.

2. Käytä kehollesi sopivaa saippuaa

Saippuan valitseminen on tärkeä asia. Vältä voimakkaasti hajustettuja ja suosi mahdollisimman luonnollisia pesuaineita. Mitä luomumpi, sen parempi alapäällesi.

3. Älä tee alapäähuuhteluja

Vältä alapäähuuhteluja. Ainoa syy miksi sellaisen voi erillisen alapäähuuhtimen kanssa tehdä, on lääkärin kehotuksesta. Alapäähuuhteluaineet sekoittavat luonnollisen bakteerikannan.

4. Pyyhi varovasti

Pyyhi varovasti ja oikein. Pyyhi edestä taakse. Väärä pyyhkimistekniikka johtaa usein pahan hajuiseen lopputulokseen.

5. Käytä kemikaaleja varoen

Mikäli käytät liukasteita, suosi vesi- ja silikonipohjaisia. Suomen markkinoilla tilanne on tasalaatuinen, mutta ulkomailla kannattaa olla erityisen tarkka siitä mitä aineita liukastinneste sisältää.

6. Käytä aina puhtaita ja hyvin istuvia piukkuhousuja

Erityisen tärkeää on vaihtaa pikkuhousut vähintään kerran vuorokaudessa. 24 tuntia käytössä olleet alushousut muuttavat bakteerikantaa huonompaan suuntaan. Suosi puuvillaa.

Mikäli asiat eivät ole kohdallasi kunnossa ja haluat välittömän ratkaisun, lue ohjeet seuraavalta sivulta…