JAA

Nelosen Vain elämää oli jälleen viime viikolla perjantai-illan odotettu valtias. Chisun päivä keräsi upeat 859 000 katsojaa, ja se tavoitti 1 292 000. Tällä viikolla pöydän päätypaikalla istuu ihanasti rosoinen ja sanavalmis Mikael Gabriel.

Hirvensalmen Satulinnassa vietetään perjantaina Mikael Gabrielin päivää. Nuoren räppärin biisit nousevat aivan uusiin sfääreihin muun porukan käsittelyssä. Mikael yllättää heti päivänsä alussa esittelemällä pehmeää puoltaan. Tatuoitu räppäri rentoutuu nimittäin puutarhahommissa ja kasveja hoitamalla.

Lounaalla ja illallisella raotetaan verhoa Mikaelin nuoruuteen, joka ei ole ollut se kaikkein helpoin. Teini-ikäisenä kuriton poika otettiin huostaan, koska oman äidin keinot pahoille teille ajautuneen Mikaelin aisoihin saamiseksi eivät enää riittäneet.

– Silloin 15-vuotiaana mun elämä oli pelkkää virhettä koko ajan. Karkasin kotoa pois, varastin auton, oltiin jengissä silloin ja tehtiin tyhmiä juttuja. Mitä kaikkea sekaisin oleva nuori voi kuvitella tekevänsä. Tuli stoppi, poliisi tuli hakemaan mut kaverin luota.

Kyyneleet virtaavat jakson aikana pöydän ympärillä useampaan otteeseen. Lopulta Hectorin herkkä tulkinta saa padot aukeamaan aivan valtoimenaan. Muun muassa Chisun ja Suvin kyyneliä ei enää pienellä silmäkulmien taputtelulla kuivata.

Itsekin silmät kosteina esityksiä koko päivän seurannut Mikael epäileekin, että hänellä ei ole jakson jälkeen enää mitään uskottavuutta räppipiirien kiistoissa, kun kaikki voivat vinoilla hänelle tv:ssä itkemisestä.

– Mitä se semmoinen katu-uskottavuus on, joka ei suvaitse, että ihmisellä on tunteet? Se on ihan paskaa!, Hector täräyttää.