JAA
Äänikirjoja kuunneltiin BookBeat-äänikirjapalvelussa tämän vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana 263 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna samaan aikaan. Yhä uudet kuulijat löytävät nyt äänikirjat ensimmäistä kertaa.

Kasvua selittää mm. ihmisten ymmärrys siitä, että kirjoja voi kuunnella puhelimen kautta koiralenkillä, juostessa ja moderneissa autoissa bluetoothin välityksellä suoraan auton kaiuttimista radion tavoin.

Osansa kasvuun on tuonut Suomen myydyin trillerikirjailija Ilkka Remes, joka on näyttänyt kyntensä myös äänikirjahittinä – kaikki saatavilla olevat Remeksen äänikirjat nousivat nopeasti top 50 -listalle.

BookBeatin maaliskuun kymmenen kuunnelluimman kirjan listakärkeä pitivät Eve Hietamiehen komedialliset romaanit. Lisäksi palvelun kestosuosikkeja olevat henkilökuvat Aki Hintsa, JHT, Jere ja Keisari Aarnio pysyivät edelleen kymmenen kuunnelluimman kirjan joukossa. Myös Harry Potterin taika kestää. “Tuttujen suosikkien sijoitukset pysyvät korkealla, koska kasvu on niin vahvaa. Moni aloittaa kuuntelemisen nyt ensimmäistä kertaa, tunnettujen nimien ja äänikirjasuosikkien houkuttelemana,” kertoo BookBeatin Suomen liiketoiminnan kehityksestä vastaava Sari Forsström.

Näitä äänikirjoja Suomi kuuntelee nyt: