JAA

Autoharrastajan lempiohjelma Virittäjät starttaa kuudenteen tuotantokauteensa perjantaina 26. helmikuuta.

Uusi tuotantokausi on nimeltään Virittäjät satamassa, ja sarjan jaksot voi katsoa Elisa Viihteessä.

Tällä kaudella ohjelmassa on uutta myös Ossin paja, jossa useassa Formula 1 -tallissa insinöörinä työskennellyt Ossi Oikarinen käy autot läpi ja antaa niiden rakentamisesta palautetta virittäjille. Sarjassa etsitään kuitenkin edelleen uusia ja vanhoja autoja ja niiden virittäjiä.

Entinen Formula 1 -kuski Mika Salo koeajaa ja kommentoi ohjelmaan päässeiden virittäjien autot. Virittäjät kisaavat satamaan rakennetulla katuradalla Salon ajoaikaa vastaan.

Formula 1 -televisiolähetyksistäkin tuttu Tomi Tuominen ja Salo pisteyttävät ajoneuvot kuskeineen eri ominaisuuksia punniten. Viimeisessä jaksossa Salo valitsee ”Vuoden Virittäjän”.

– Teimme viisi kautta radoilla ja nyt olemme ihan erilaisissa olosuhteissa, eli satamassa, vähän kuin katuratafiiliksissä. Rata on vaativampi ja teknisempi, joten ajamisessa pitää olla tarkempi, kuvaa Mika Salo uutta Virittäjät-rataa.

Myös Ossi Oikarinen korostaa satamaradan vaativuutta.

– Ympäristönä satama asetti autoille uudenlaisia haasteita, koska rata ei ole niin tasainen kuin normaalit moottoriradat. Sataman maisemat tarjosivat kaikin puolin mahtavan ympäristön autojen testaamiseen.

Viiden ensimmäisen kauden aikana sarjassa on ollut kaikkiaan noin 80 virittäjää. Näistä Salo on haastanut kaikkiaan 50 virittäjää ja hävinnyt tähän mennessä vain neljälle. Virittäjät satamassa tuo Salon eteen 12 haastajaa lisää. Kylmähermoisen rauhallinen mies uskoo vastaavansa virittäjien haasteisiin omalla ylivoimaisuudellaan myös tällä kaudella.