JAA

4K-resoluutioon siirtyneillä elokuva- ja peliharrastajilla koittaa vihdoin herkulliset hetket, kun 4K-elokuvia aletaan saamaan myös Blu-ray-versioina.

Ultra HD Blu-ray toistaa elokuvat 4K-tarkkuudella ja High Dynamic Range (HDR) -kuvalla, joka tarkoittaa kattavampaa väriskaalaa ja noin neljä kertaa enemmän pikseleitä Full HD -kuvaan verrattuna. Kuvatarkkuuden ero on merkittävä, mutta parhaimman hyödyn 4K:sta saa, mitä suurempi näyttöruutu on.

Warner Bros. Home Entertainment on yksi ensimmäisistä 4K-BD-julkaisijoista ja se lanseeraa neljä elokuvaa uudessa 4K Ultra HD Blu-ray -muodossa 12. huhtikuuta. Ensimmäisenä julkaistaan PanMad Max: Fury RoadSan Andreas ja LEGO Elokuva.

Warner Bros. julkaisee myöhemmin tämän vuoden aikana useita muitakin 4K Ultra HD -elokuvia. Suurimmassa osassa elokuvista käytetään myös Dolby Atmos -ääntä, joka kaiuttaa äänen taka- ja sivuäänien lisäksi kuulijan ala- ja yläpuolelle. Elokuvat julkaistaan Ultra HD Blu-ray -yhdistelmäpakkauksessa, joka sisältää 4K Ultra HD Blu-ray -levyn, Blu-ray-levyn, jolla on elokuva sekä lisämateriaalia HD-muodossa, sekä elokuvan digitaalisen version.

Täydellistä HDR-kuvallista 4K Ultra HD -kokemusta varten tarvitaan myös HDR-kuvalla varustettu 4K Ultra HD -televisio, Ultra HD Blu-ray -soitin ja HDMI-kaapeli (kategoria 2).