JAA

Klassisen Kivi-paperi-sakset-lajin Suomen mestaruudesta kilpaillaan tällä viikolla Helsingissä.

Siltasessa järjestettävä SM-kilpailu järjestetään torstaina 21. huhtikuuta.

Kivi, paperi ja sakset on tunnettu kahden tai useamman osanottajan leikki tai peli. Peli on ajatukseltaan hyvin yksinkertainen ja nopea, eikä sen pelaamiseen tarvitse kuin kummaltakin pelaajalta kämmenen sormineen.

SM-kilpailuun mestaruudesta taistelemaan pääsee 32 kilpailijaa, joista noin puolet valittiin etukäteen mm. musiikki- ja viihdealalta. Loput kilpailijat valikoituivat tapahtuman Facebook-eventin osallistujista.

Julkisuudesta tunnettuja kilpailijoita ovat; laulaja Tommi Läntinen, Radio Rockin toimittaja Laura Vähähyyppä, Happoradio-yhtyeen laulaja Aki Tykki, hurjassa nosteessa oleva muusikko Elias Gould, Ilta-Sanomien tähtitoimittaja Mika Seppänen, Barbe-Q-Barbiesin kitaristi Kaisa Karjalainen, laulajalegenda Koditonmies, Tiisu-yhtyeen nokkamies Henkka, radioilmiö Retroperjantain juontaja Oku Luukkainen, Soundin päätoimittaja Mikko Meriläinen, räppärit Seksikäs-Suklaa ja Dosdela, laulaja-lauluntekijä Ellinoora, vaatesuunnittelija Olli Horttana, Fullsteam Agencyn toimitusjohtaja Heidi Aho, rap-artisti Jeijjo sekä juontaja-toimittaja Tea Khalifa.

Tapahtuman virallisena valvojana toimii legendaarinen urheilutoimittaja Kaj Kunnas.

Kunnas on itse pelannut lajia lähes 50 vuotta.

– Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua. Kun ilmaveivi on must, ranteet lukkoon, Kivi-Paperi-Sakset SM-kulta ratkeaa, Kunnas fiilistelee.

Kilpailun selostuksesta vastaavat räp-tähdet Heikki Helastinen ja Musta-Pekkaruuska.

Lisää tapahtumasta Facebookissa.