JAA

Allergia- ja astmaliiton Allergiaviikkoa vietetään 4.–10. huhtikuuta. Kampanjallaan järjestö painottaa yliherkkyyksien ja allergioiden huomioimista: oireet ovat todelliset, ja kanssaihmisten on otettava ne todesta.

Allergia- ja astmaliitto muistuttaa, että allergia voi pahimmillaan aiheuttaa henkeä uhkaavan reaktion, ja lievätkin oireet heikentävät elämänlaatua. Siksi herkkyyksistä pitää pystyä kertomaan ilman leimautumisen pelkoa.

– Kenenkään ei tarvitse pyydellä allergiaansa anteeksi tai nolostella oireitaan. Sen sijaan kanssaihmisten on pystyttävä huomioimaan toisen herkkyydet. Huomioiminen voi tarkoittaa esimerkiksi hajusteiden vähentämistä tai allergisoivan ruoka-aineen välttämistä yhteisessä ruoanlaitossa, viestintäpalvelujen johtaja Niki Alanko Allergia- ja astmaliitosta kertoo.

Liitto julkaisee Allergiaviikolla Herkkikset-tosi-tv-parodian ja paikallisyhdistykset järjestävät tapahtumia kautta maan.

– Haluamme, että nuoretkin tulevat paremmin tietoiseksi allergioista. Sosiaalisessa mediassa ja verkossa leviävä tv-parodia tavoittelee nimenomaan nuoria ja havainnollista, että oireita on ja oireita aiheuttavat niin miehet kuin naiset, Alanko hehkuttaa.

Allergiaviikolla julkaistava Herkkiset on rakkausrealitysarja, jossa juontajana toimiva, Some Awards -palkittu Niko Saarinen vie kaksi herkkistä treffeille. Viisiosainen sarja alkaa maanantaina 4. huhtikuuta, ja sitä levitetään YouTubessa ja muissa some-kanavissa. Jaksot julkaistaan yksi kerrallaan allergiaviikko.fi-sivuilla.