JAA

Oletko koskaan grillannut tai rullannut salaattia? Kestävä ja makea Cosmopolitan-salaatti sopii erilaisten salaattien lisäksi kesän grilliherkkuihin sekä gluteenittomiin rulliin, wrappeihin ja tacoihin.

Mökkikeittiössä Cosmopolitan on lyömätön, koska se säilyy jääkaapissa jopa yli viikon. Kokeile Cosmopolitania vaikka halloumi-salsarulliin: Jotain maukasta -bloggaajan kuusi uutuusreseptiä löydät tästä tiedotteesta.

Jotain Maukasta -bloggaaja Mari Moilanen laati kuusi reseptiä innostuneena salaatin monikäyttöisyydestä. Resepteistä löytyvät kesän salaattisuosikit niin piknikille, grillijuhliin kuin mökkikeittiöönkin.

Suosikkiresepteistä gluteenittomia salaattikääreellä

Kestävällä Cosmopolitan-salaatilla voi korvata gluteenia tai vehnää sisältävät tortillat ja tacokuoret, kesärullien riisipaperin tai sushimakien levän. Jämäkkä salaatinlehti toimii myös dippikippona tai sen voi pujotella cocktailtikkuun. Cosmopolitan sopii jopa grillattavaksi sellaisenaan.

Säilyy viileässä yli viikon ja kestää myös pilkottuna pitkään 

Kesän juhlien sormisyötäviin ja noutopöytään Cosmopolitan sopii loistavasti, koska se kestää kauniina, raikkaan vihreänä ja rapeana tavallisia salaatteja pidempään – myös pilkottuna ja kastikkeen seassa. Cosmopolitania käytetäänkin ammattikeittiöissä ceasar-salaatin pääraaka-aineena. Kestävyytensä ansiosta se sopii hyvin kesämökille, josta ei hetkessä piipahdeta ruokakauppaan. Cosmopolitan-pohjaisen salaatin voi tehdä valmiiksi jääkaappiin hyvissä ajoin ennen tarjoilua, vaikka jo edellisenä päivänä.

Uudet reseptit vievät mökki- ja grillaustunnelmiin

Jotain maukasta -bloggaaja ja ruokatoimittaja Mari Moilanen loihti kuusi Cosmopolitan-salaattiin perustuvaa reseptiä, joista löytyy sopiva niin grillailuhetkiin, noutopöytään kuin mökille. Kokeile halloumi-salsarullia, tapaskääröjä, aasialaista naudanlihasalaattia, marjaisaa fetasalaattia, mozzarellasalaattia ja BLT-leipiä lohella.

Halloumi-salsarullien resepti löytyy seuraavalta sivulta.