JAA

Ebookers koosti listan Euroopan parhaista citybiitseistä.

1. Yaam, Berliini

Spree-joen varrelle hiekasta ja palmuista rakennettu keidas on kuin pieni karibialainen kylä. Karibialaiset rytmit, karibialainen ruoka ja karibialainen asenne: ota rennosti. Yaam on ollut monikulttuurinen kohtauspaikka jo 15 vuotta.


2. Easy Living, Firenze

Firenzeläisten kesäolohuone kivenheiton päässä Ponte Vecchio -sillasta. Päivisin paahtavan kuuma pätsi, joka täyttyy paikallisista auringon jo laskettua. Terassibaari kahdessa tasossa. Alatason hiekkarannalla parhaimmillaan nuotioiden sävyttämää mustalaisleiriromantiikkaa, ylätasolla kalliimmat vaatteet.

3. Žluté Lázně, Praha

Muutaman ratikkapysäkin päässä Vysehradin linnasta Vltava-joen rannalla sijaitsee ihan rehellinen uimaranta. Koko perheen paikka. Pöytätennistä, jalkapalloa, petankia, lentopalloa, kiipeilyä, riippumattoja ja tietenkin beergarden.

4. Donauinsel, Wien

Wieniläisten kesäleikkipaikka. Pitkä ja kapea hiekkarantainen saari Tonavassa, vain lyhyen kävelymatkan päässä Reichsbrucke-metroasemalta. Kesäisen yöelämän keskeisiä näyttämöitä Wienissä.

5. Beach East, Lontoo

Kyllä, Lontoossakin paistaa aurinko. Niitä päiviä silmällä pitäen olympiastadionin ja maauimaloiden väliin on kärrätty tuhat tonnia hiekkaa, pari palmua, rantabaarit ja lasten karuselleja. Britannian Copacabana – here we come!