JAA

Euroopan kulttuuripääkaupunkeihin on viime vuosina syntynyt lukuisia tekobiitsejä, jotka kutsuvat rantalomalle keskelle kaupunkia.

Hiekkabiitsille pääsee pötköttelemään nyt muun muassa Berliinin, Pariisin, Wienin, Prahan ja Firenzen keskustoissa.

– Kaupunkirannat on trendi, joka on jyllännyt Euroopassa jo muutaman vuoden. Seinen rannalle kuormattu hiekka Pariisissa oli yksi ensimmäisistä, mutta nyt citybiitsejä löytyy jo vähän kaikkialta, Leif Neuvonen Ebookersilta tietää.

Citybiitseissä ei välttämättä ole aina uimismahdollisuutta, vaan virkistäytymistä varten on esimerkiksi suihkuja. Kaupunkirannat ajavatkin monesti samaa asiaa kuin puistot, mutta biitseillä auringonottoa ja vähäpukeisuutta ei tarvitse arkailla senkään vertaa. Monet kaupunkirannnat ovat parhaimmillaan auringon jo laskettua.

– Citybiitsit ovat usein käytännössä drinkkibaareja tai kausiravintoloita, joiden yhteyteen on tehty tekobiitsi. Kun ilta pimenee ja nauttii aperitiivia varpaisillaan hiekkarannalla Arno-joen törmällä Firenzen renessanssikaupungin ympäröimänä, on helppo ymmärtää miksi citybiitsit ovat kesäiltoina niin suosittuja, Neuvonen jatkaa.

Seuraavalla sivulla TOP 5 -lista Euroopan kuumimmista citybiitseistä.