JAA

Mobiilipeliyhtiö gumi Inc. ja Nordisk Film hakevat helmikuun ajan pohjoismaisia VR- ja AR-teknologiaan erikoistuneita kasvuyrityksiä yhteiseen Nordic VR Startups -kiihdyttämöohjelmaansa. Ensimmäisellä kaudella NVS siivitti kuutta yritystä tehostamaan bisnestään ja laajentamaan verkostojaan maailmanlaajuisiksi.

Nordic VR Startupsin uuden kierroksen hakuaika kestää läpi helmikuun 2018. Ohjelma on tarkoitettu startup-yrityksille, jotka keskittyvät virtuaalista ja lisättyä todellisuutta hyödyntävien sovelluksien ja pelien kehittämiseen. Ohjelman toinen kausi alkaa varsinaisesti toukokuussa. Haku tapahtuu ohjelman sivujen kautta osoitteessa http://www.nordicvrstartups.com.

– On ollut hienoa seurata, kuinka Nordic VR Startupsin ensimmäinen kierroksen yritykset kehittyivät ohjelman eri vaiheissa. VR- ja AR-markkina kasvaa vauhdilla. Mukanamme olleilla yrityksillä on realistinen tilaisuus kasvaa jopa markkinoita nopeammin lähitulevaisuudessa. Etsimme uutta kautta varten edelleen pohjoismaisia tiimejä, joita ajaa aito halu kasvaa globaaleiksi ja joilla on kehitteillä skaalattavia virtuaalitodellisuutta tai lisättyä todellisuutta hyödyntäviä tuotteita ja palveluja, sanoo NVS:n johtajiin lukeutuva Harri Manninen.

Nordic VR Startups sijoittaa ohjelmaan valittuihin yrityksiin jopa 100 000 euroa. Tämän lisäksi tiimit saavat käyttöönsä ilmaisen toimistotilan, globaalin mentoriverkoston sekä päivittäistä tukea tuotteen ja yrityksen kehittämiseen. Ohjelma kestää kuusi kuukautta, ja se huipentuu Slushissa järjestettävään demopäivään.

– Virtuaali- ja lisätty todellisuus työntyvät kaikille toimialoille. Erityisesti peliyhtiöt ovat olleet edelläkävijöitä uuden teknologian kehittämisessä. Kiinnostavaa on, että asymmetristen moninpelien kehittäminen on ollut NVS-yrityksille yksi tapa lyödä läpi. Myös me olemme saaneet laaja-alaista näkemystä VR-pelien kehittämisestä, sanoo Suman Rath Nordisk Filmiltä.

 

Nordic VR Startups julkistettiin maaliskuussa 2017. Ensimmäiset kuusi valittua yritystä olivat Immersal (AR-tietoviihdealusta), Pikseli (VR arcade), Catland, Evocat Games ja HipFire Games (VR-pelikehittäjiä), sekä Adverty (VR/AR-pohjaisia mainontaratkaisuja).