JAA

Terrorismiryhmä Isisin tarkat tulevaisuudensuunnitelmat ovat vuotaneet julki ja ne paljastavat jotain todella paljon pelättyä suurempaa.

Isis-järjestön kautta bisnestä tehneen bisnesmiehen kautta Guardian-lehdelle päätyneiden ohjeistusten mukaan Isis on kaavailemassa Syyriaan ja Irakiin kokonaista uutta valtiota. Valtiolla olisi oma keskushallinto, valtiovarainministeriö sekä taloussuunnitelma, jotta se toimisi täysin omavaraisesti.

Ohjeisto on 24 sivua pitkä ja se jopa opastaa kansainvälisten suhteiden luomiseen, propagandaoperaatioihin ja keskitetyn kaasu- ja öljytalouden hallinnointiin.

Oheisto neuvoo myös rakennuttamaan koulutuskeskuksia, niin sivistyksen kuin sotilasoperaatiotaitojenkin ajantasaiseen ylläpitoon. Ohjeisto pyytää myös lapsia värvättävän Isisin riveihin.

Yhdysvaltalainen tiedustelukenraali Stanley McChrystal on pöyristynyt ja suosittelee jokaisen, etenkin länsimaiden poliitikkojen tutustuvan koko ohjeistukseen.

– Jos lännessä Isis nähdään vain stereotyyppisenä psykopaattijoukkona, niin olemme todellakin aliarvioineet heidät, McCrystal varoittaa.

Koko ohjeistoon voi tutustua The Guardianin sivuilla.