JAA

Intel on julkistanut tiedot uusista kumppanuuksista ja tuotteista, jotka luovat perustan nopeammille, älykkäämmille ja tehokkaammille langattomille 5G-verkoille.

Esineiden yhdistäminen toisiinsa, ihmisiin ja pilveen – urheilijoiden varusteissa ja törmäyksenestovalmiuksilla varustetuissa drone-lennokeissa käytettävistä sulautetuista järjestelmistä aina itseohjautuviin ajoneuvoihin ja älykkäisiin kaupunkeihin – asettaa ennennäkemättömiä vaatimuksia nykyisille langattomille verkoille.

– Miljardit yhä älykkäämmät verkkoon kytketyt laitteet, runsaasti dataa sisältävät yksilöidyt palvelut ja pilvisovellukset korostavat tarvetta älykkäämmille ja tehokkaammille verkoille, sanoo Aicha Evans, Intelin Communication and Devices Groupin johtaja.

Intelin yhteistyökumppaneita ovat Ericsson, KT, LG Electronics, SK Telecom ja Verizon.

Lisäksi Intel tarjoaa alustoja ja teollisuusyhteistyötä 5G-verkkojen kehityksen ja valmiuden vauhdittamiseksi. Intelin 5G-mobiilitestialusta tarjoaa suorituskyvyltään tehokkaan kehitysalustan 5G-laitteiden ja langattoman verkon liitäntäpisteiden nopeampaa integrointia ja testausta varten.

Intel toimittaa myös langattomia yhteysratkaisuja älypuhelimille, tablettilaitteille, tietokoneille sekä IoT-laitteille.