JAA

Hilton aloittaa Baltianmaiden valloituksen Tallinnasta avaamalla sinne 1. kesäkuuta Hilton Tallinn Park –hotellin. Koko hotellin sisustuksen on suunnitellut suomalainen sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co.

Tallinnan keskustassa sijaitsevaan hotelliin on suunniteltu 202 huonetta, 3 ravintolaa, kylpyläosasto, kuntosali ja konferenssikeskus.

26 500 neliötä käsittävän hotellin sisustuksen suunnittelu-urakka aloitettiin jo 2012, ja sisustusarkkitehti Vertti Kivi laskee toimistonsa käyttäneen hotellin suunnittelun 10.000 tuntia.

– Hotellien suunnittelusta on tullut entistäkin mielenkiintoisempaa, sillä ketjuhotelleistakin tullaan nykyään hakemaan elämyksiä ja fantasiaa. Monet asiakkaat yöpyvät hotelleissa testatakseen trendejä ja etsiäkseen inspiraatiota omien kotiensa sisustukseen, Kivi valaisee.

unspecified

Projekti oli haastava Hilton-brändin vuoksi.

– Haastetta projektille toi se, että toisaalta hotellin ilmeen piti kunnioittaa Hiltonin tarkkaan varjeltua brändiä, mutta toisaalta tehtävämme oli keksiä jotain uutta ja elämyksellistä, Kivi jatkaa.

Hotellin väriskaalaksi valittiin tyylikkäät musta, kulta ja valkoisella terästetty beige. Näyttävyyttä saatiin tarkkaan harkituilla valaistusratkaisuilla ja ylellisillä materiaalivalinnoilla. Hotelliin suunniteltiin myös lukuisia uniikkeja sisustuselementtejä kuten korkean aulatilan valaisin-installaatio ja kaarevat, valaistusta vaihtavat vastaanottotiskit. Suunnittelu käsitti myös kaiken graafisen suunnittelun sekä seinäpaneloinnit ja lattiakuvioinnit, jotka ovat varta vasten hotelliin suunniteltuja uniikin tunnelman takaamiseksi.

Suunnittelutoimiston Tallinna-projektit eivät lopu Hilton-hotelliin. Työpöydällä on viimeistelyä vaille valmis Tallinkin Megastar–laiva, joka aloittaa liikennöinnin Helsinki–Tallinna-välillä ensi vuonna.