JAA

4th of July – kesän värikkäin juhla on saapunut Suomeen.

Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivä, 4th of July, on värikäs yhdessäolon, hyvän ruoan, ja hauskanpidon juhla. 4th of July on helppo tuunata Suomeen sopivaksi, sillä raikkaat värit, herkulliset ruoat, ja kylmät juomat istuvat myös suomalaiseen kesäperinteeseen. Vinkkejä juhlapöydän tarjottaviin saa Sara La Fountainin ja Akseli Herlevin Coca-Cola-resepteistä.

Coca-Cola on 130 vuodessa vakiinnuttanut asemansa paitsi amerikkalaisiin grillijuhliin kuuluvana juomana myös raaka-aineena moninaisissa ruuissa. Parhaiten Coca-Cola sopii mausteisten ja paistettujen ruokien kaveriksi, mutta sen maku täydentää hyvin myös aasialaisen ruuan umami-makua ja tomaattisia välimeren ruokia.

Täydellisen kesäjuhlan järjestät seuraavien vinkkien avulla:

1. Värikkäät koristeet

Perinteiseen amerikkalaiseen juhlapöytään kuuluvat runsaat koristeet. Ripusta sinisiä, punaisia ja valkoisia viirejä katosta, levitä pöydälle puna-valkoraidallinen liina ja anna paperilyhtyjen välkkyä kesäillan pimetessä.

2. Ihanat ystävät

Amerikkalaiset ovat tunnetusti sosiaalisia. Kutsu sukulaiset, ystävät ja naapurit saman pöydän ääreen nauttimaan hyvästä seurasta. Kesäiset juhlat ovat rennot ja ihanien ystävien seurasta voi nauttia vaikka koko päivän.

3. Vauhdikkaat pelit

Seurapeleihin ottaa osaa sekä nuori että vanha. Ruokailun lomassa seurue voi arvuutella vaikka lasipurkissa olevien karkkien määrää. Lähin arvaus voittaa! Ruohikolle voidaan virittää krokettirata tai mölkkymatsi, kun taas lasten mieleen voi olla peli, jossa puhkotaan ilmapalloja vaikka selät tai polvet vastakkain.

4. Herkullinen ruoka

Amerikkalaiseen ruokakulttuuriin kuuluvat mehevät hampurilaiset ja maukkaat hot dogit. Grilliruokaa täydennetään herkullisilla kastikkeilla ja raikkailla salaateilla. Jälkiruokapöytään kannetaan makeita leivonnaisia, kuten kuppikakkuja ja brownieseja. Ruoan koristeluissa jatketaan illan väriteemaa punaisella, sinisellä ja valkoisella.

5. Raikkaat juomat

Amerikkalaiset sen jo tietävät: 4th of July ei ole mitään ilman Coca-Colaa. Jenkeissä Coca-Cola on ollut osa helteisiä kesäpäiviä jo 130 vuoden ajan. Amerikkalaista tunnelmaa ruokapöytään tuot perinteisellä lasillisella Coca-Colaa jäiden ja sitruunaviipaleen kera – punavalkoraidallinen pilli juhlistaa kokonaisuuden! Kokeilunhaluisimmat lisäävät juomaansa limeä, greippiä, erilaisia makusiirappeja kirsikasta suklaaseen, mintunoksan, tuoreita marjoja tai erimakuisia jäätelöitä…. Vain taivas ja mielikuvitus on rajana!

Kurkkaa reseptit seuraavalta sivulta.