JAA

Helsinkiläinen musiikkipalvelu Jamifind.com mahdollistaa soitonharrastajien ja muusikoiden verkostoitumisen keskenään ympäri maailman. Jamifind tarjoaa myös musiikin- ja soitonopettajille alustan, jolla markkinoida palveluitaan.

– Tarkoituksenamme on ollut kehittää palvelu, joka madaltaa kynnystä soittaa tai luoda musiikkia yhdessä. Huomasimme, että markkinoilta puuttuu helppokäyttöinen sivusto, jonka kautta voisi järjestää spontaanit jammailut vaikka seuraavalle päivälle, löytää uuden kosketinsoittajan bändiinsä tai pestata vaikka hanuristin levytyssessioonsa. Sivustomme on tarkoitettu kaikille musiikin ystäville riippumatta siitä, tavoitteleeko bändin perustamisella rocktähteyttä vai kaipaako vain kavereita, joiden kanssa jammailla ja viettää letkeästi aikaa”, sanoo yhtiön toinen perustaja Ilkka Mäentakanen.

Käyttäjä voi luoda Jamifindiin profiilin, jossa kuvailee esimerkiksi omia musiikillisia vaikutteitaan ja mieltymyksiään. Lisäksi hän voi kertoa instrumentit, joita osaa soittaa ja taitavuustasonsa niissä.

Yksi palvelun ulottuvuuksista perustuu paikannukseen. Kartalla voi heti nähdä itseään lähellä olevat käyttäjät, jotka täyttävät omat hakukriteerit parhaiten. Jamifind on kuin soitonharrastajien Match.com ja LinkedIn yhdistettynä. Sen avulla voi luoda kätevästi itselleen musiikkialan ansioluettelon ja tutustua toisten vastaaviin.

– Tavoitteena on saada myös kaikki soitonopettajat saman katon alle ja tuoda esiin heidän persoonalliset eronsa. Tämä auttaa rakentamaan parempia oppilas-opettajasuhteita, Mäentakainen jatkaa.