JAA

Musiikkialan ammattilaiset listasivat Suomen 12 lupaavinta bändi- ja artistitulokasta

Rumba ja YleX julkaisivat tänään vuosittaisen Tulevaisuuden tusina -äänestyksen tulokset. Äänestyksessä musiikkialan ammattilaisilta ja intohimoisilta harrastajilta kysytään, ketkä kolme artistia tai yhtyettä ovat heidän mielestään ensi vuoden potentiaalisimpia menestyjiä.

Vastaajiin kuuluu levy-yhtiöiden työntekijöitä, musiikkitoimittajia, bloggareita, tapahtumajärjestäjiä ja muita musiikin parissa ahkeroivia henkilöitä.

Eniten ääniä sai äärimmäisen tiukassa kisassa indierock-yhtye Have You Ever Seen the Jane Fonda Aerobic VHS. Toiseksi sijoittui räppäri View ja kolmanneksi Mana Manan ja Noitalinna Huraan kaltaisia orkestereita mieleen tuova Lasten hautausmaa.

Alemmille sijoille sijoittuivat Elias Gould, Hisser, SOFA, Prinssi Jusuf, Vuoret, Evelina, Cityman, Lake Jons jaSalaliitto. Voittajatusinaan äänestettyjen tyylikirjo vaihtelee säröisestä rockista hiphopiin ja kevyeen poppiin.

Merkillepantavaa on, ettei puhdasverisiä metallibändejä äänestetty tällä kertaa mukaan lainkaan.

Tulevaisuuden tusinaan sopivan artistin kriteerinä on, että tämä on joko julkaissut tai julkaisemassa ensimmäisen albuminsa kuluvana vuonna. Artistin katalogissa ei lisäksi saa olla kolmea virallista pienjulkaisua (single, ep) enempää.

Viime vuonna äänestyksen voittajakolmikkoon kuuluivat indierock-yhtye Teksti-tv 666, räppäri Tippa-T ja taidepop-muusikko Milla Rumi.

Rumban ja YleX:n Tulevaisuuden tusina järjestettiin ensi kerran vuonna 2009.