JAA

Fanta on jo vuodesta 1966 tuonut hauskuutta niin suomalaisten arkeen kuin juhlaankin.

50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Fanta uudistaa pullonsa vääntämällä ne kierteelle. Uusi pullo eroaa pullojen valtavirrasta, sillä se on poikkeuksellisesti epäsymmetrinen.

nkihpl8dg9pcm5inlyf5

Fanta lanseerattiin Suomeen 50 vuotta sitten kuuluisan amerikalaisen muotoilijan Raymond Loewyn suunnittelemassa niin kutsutussa rengaspullossa. Jo tuolloin muista juomapulloista selkeästi erottuneen pullon rengasmaiset raidoitukset antoivat pakkaukselle huurteisen kylmän vaikutelman.

Loewy oli 1950-60 –luvun arvostettu amerikkalaismuotoilija, jonka tunnetuimpia töitä ovat mm. Coca-Cola-muotopullon erilaiset kokoversiot, Airstream-asuntovaunu tai muodokas Coca-Cola -juoma-automaatti.

Fantan uusi nyt julkistettava kierrepullo on niin ikään Coca-Colan oman hovisuunnittelijan James Sommervillen käsialaa. Sommerville haki yhteistyössä NICE-muotoilutoimiston ja juoma-alan innovaatioihin erikoistuneen Drinkworks-yhtiön kanssa Fanta-pullolle muotoa, joka korostaa Fantan hedelmäisyyttä ja brändin hauskaa persoonaa. Useiden prototyyppien jälkeen syntyi aivan uudenlainen kierremuoto (twist), josta tehtiin versio kaikkiin pakkauskokoihin.

Juhlavuoden kunniaksi Suomi on ensimmäinen maa Länsi-Euroopassa, joka tuo Fantan uuden kierrepullon kauppoihin. Fantan koti on Keravalla, missä Fantan valmistaja Sinebrychoff ottaa uudet kierrepullot käyttöön kaikille Fanta-juomille sekä 0,5 litran että 1,5 litran kokoisina.