JAA

Oletko huomannut miten osa ihmisistä tuntuu lähes kadonneen suosituimmista sosiaalisista medioista kuten Facebookista ja Instagramista?

Syynä on uusi someilmiö Jodel. Anonyymeihin jodlauksiin perustuva, täysin linkitön keskustelufoorumi tuo Kiss FM:n chattiajat mieleen ja saa ihmiset rietastelemaan estoitta. Pelkoa maineen menettämisestä ei nimittäin ole.

Jodel toimii 10 kilometrin säteellä omasta sijainnista, tarjoten naapureiden ja ei niin naapureiden välisiä maukkauita keskusteluja.

Alunperin Saksasta ponkaissut Jodel rantautui Suomeen jo jokin aika sitten ja saavutti ensin suomenruotsalaisten nuorten suosion. Nyt myös suomen kielellä, käydään päivittäin aktiivista vessanseinäkeskustelua.

Redditin tavoin Jodelissakin kertyy karmaa, kun muut reagoivat omiin kirjoituksiisi. Toisaalta sitä myös lähtee, mikäli muut eivät pidä teksteistäsi.

Erityisesti Turun Jodelia ylistetään todella kiinnostavaksi, mutta myös Helsingissä vaikuttavat ryhmät tuntuvat herättävän kiinnostusta. Jotta näihin ryhmiin on mahdollista päästä, on liikuttava itse maantieteellisesti haluttuun kaupunkiin. Jodel hyödyntää GPS-signaalia.