JAA
Komedian keinoin suomalaista korruptiota kuvaavan Elisa Viihteen yksinoikeussarjan keskeisissä rooleissa nähdään mm. Kari Hietalahti, Pekka Strang, Riku Nieminen ja Pirjo Heikkilä. Komedian ohjaa Teppo Airaksinen.

Keväällä 2018 ensi-iltansa saava Sipoon herttua kertoo komedian keinoin suomalaisesta korruptiosta ja sen tähtinä nähdään kova kaarti kotimaisia eturivin näyttelijöitä. Mukana ovat mm. Kari HietalahtiRiku NieminenPekka StrangPirjo HeikkiläMari PerankoskiTaneli Mäkelä ja Ville Myllyrinne.

Yellow Film & TV:n tuottaman sarjan ohjaa lukuisia menestyskomedioita ohjannut Teppo Airaksinen (Napapiirin sankarit 2, Putous, Downshiftaajat, Kimmo, Pasila 2.5) ja sen ovat käsikirjoittaneet Atte Järvinen (mm. Itsevaltiaat, Downshiftaajat, YleLeaks ja Pasila) ja John Lundsten (mm. Pasila – 2.5. The Spin-Off ja Putous).

– Lähdin seikkailumielellä tekemään Sipoon herttuaa. Sarjan maailma on mielenkiintoinen ja aihe ajankohtainen. Komedian keinoin tämän tyyppiseen sisältöön saadaan juuri oikea sävy. Myös näyttelijät ovat olleet innoissaan tekstistä, kommentoi Airaksinen tekeillä olevaa sarjaa.

Jo aiemmin ilmestyneitä Elisa Viihteen alkuperäissarjoja ovat muun muassa Downshiftaajat, Ismo, Konttori ja Pää edellä.

Sarjan virallinen synopsis näyttää tältä:

Sipoon herttua on komedia korruptiosta sekä perheenisä ja bisnesmies Pasi Kovalaisesta, joka on koko elämänsä rakentanut imperiumiaan pitkälti kyseenalaisin keinoin. Itse hän ei koe olevansa rikollinen, vaan korkean verotuksen ja kankean byrokratian kanssa painiva kadunmies, joka vain yrittää ansaita elantonsa. Nyt Pasin toimista ja bisneksistä kuitenkin kiinnostutaan, ja syyttäjä panee rikostutkijat Salla Rusin ja Kalle Mahosen tutkimaan kaikkea, mitä Pasi tekee. Strategia on saada hänet kiinni edes jostain ja sitä kautta telkien taakse. Samaan aikaan myös muuan toimittaja sekä joukko muita ihmisiä haluaa Kovalaisen pään vadille.