JAA
Kuva: Posti Brand Imagenery

Yhä useampi ihminen valittelee postinjakelun pikkuhiljaa kasvanutta viivästelyä.

Facebook on pullollaan valituksia, jossa ihmiset tuskailevat pakettiensa perään, joiden pitäisi olla jo saatavilla tai jaettu. Osa valittelee päivän myöhästymistä, osa huutelee jo useamman päivän lajittelukeskuksessa majailevan pakettinsa perään.

Posti on tiedottanut kesän aikana jakeluissa ilmenevän viiveitä, mutta varsinaista syytä viiveille ei ole paljastettu. Oletus kesälajittelun viiveille on kesälomasesonki.

Eilen 17. elokuuta posti tiedotti kirjelajittelun viiveistä Helsingissä, Espoon Kilossa, Keravalla, Tuusulassa, Vantaan Koivukylässä sekä osassa Turkua, Raahea, Korpilahtea ja Lieksaa.

Tiedotteen mukaan viive koskee kirjeitä, päiväpostin mukana jaettavia lehtiä sekä markkinointilähetyksiä, mutta ei paketteja. Paketit ovat kuitenkin juuri niitä posteja, joiden perään ihmiset huutelevat.

Säästöjä ja epätoivoisia kasvuideoita

Postilta on koko alkuvuoden ja kesän ajan kerrottu säästösuunnitelmista ja jopa epätoivoisista bisnesmalleista, kuten nurmikonleikkuutöistä. Epätoivoiset ratkaisut ovat seurausta fyysisen postin vähentymisen vuoksi, jolloin osakeyhtiömuodossa oleva Posti menettää perustuloaan.

Posti myös ilmoitti elokuun alussa haluavansa jakaa kirjeet ja sanomalehdet kolmesti viikossa. Idea kuitenkin jäätyi EU-säädökseen, jonka mukaan postin pitää kulkea viitenä arkipäivänä viikossa.

Nyt internetissä huhuillaan Postin omatoimisesta jakelun vähentämisestä kolmipäiväiseksi, sillä postin jakelu on selvästi viivästynyt viime viikkojen aikana.

Kommentoi aihetta Facebookissamme tai Twitterissä aihetunnisteella #missäpostini.